изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:30 EEST
ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ПОСЕГАТЕЛСТВАТА НАД ТЯХ    
НовиниКамарата на частните съдебни изпълнители прие на национална конференция Протестна декларация, която бе подкрепена и от Съюзите на юристите, съдиите, юрисконсултите у нас, както и от асоциацията на прокурорите, националното сдружение на българските прокурори, камарата на следователите, Нотариалната камара в България и други юридически организации

В края на миналата седмица в курорта "Боровец" се проведе национална конференция на Камарата на частните съдебни изпълнители у нас. В заседанието участие взе и председателят на Камарата за Добрич частния съдия изпълнител Слави Сербезов. В рамките на конференцията са били приети нови 25 души за членове на камарата, като така вече общо съдебните изпълнители, които членуват в Камарата в цялата страна са вече 169 души, разказа за НДТ Слави Сербезов. Гост на конференцията е бил и генералният представител на Американската агенция за международно развитие. В рамките на форума са били дискутирани нов софтуер, който ще бъде въведен през февруари следващата година, уеднаквяването на работата на частните съдебни изпълнители.
"Друг важен въпрос, който бе обсъден, бе посегателствата над колеги от страната. В знак на протест всички се обединихме и излязохме с протестна декларация" - разказа още за НДТ Сл. Сербезов.
В декларацията се казва: "Камарата на частните съдебни изпълнители изразява своето огромно възмущение и протест срещу престъпните посегателства срещу частни съдебни изпълнители. Недопустимо е на прага на приемането на страната ни в ЕС у нас да се извършват подобни тежки престъпления срещу длъжностни лица, на които са възложени държавни функции". Тази декларация е подкрепена от документ, издаден от Съюза на юристите в България /СЮБ/ и неговите колективни членове - Съюз на съдиите в България, Асоциация на прокурорите/Национално сдружение на българските прокурори, Камара на следователите, Нотариална камара на Р България, Български съюз на съдия изпълнителите, Висш адвокатски съвет/Български адвокатски съюз, Национален съюз на юрисконсултите. В подкрепа на колегите си Централният съвет на  СЮБ е издал декларация, в която се отбелязва, че юристите са призвани да бранят законността и изразяват възмущението си, като изказват становище, че такива актове нямат нищо общо с правовата и демократична държава.
Слави Сербезов е връчил на председателя на Камарата почетния юбилеен медал от Камарата на чешките съдии екзекутори. Както НДТ писа Сл. Сербезов бе представител на България на юбилейното честване в Чехия. Той добави, че колегите им от централноевропейската държава са изпратили до българската камара, в което изказват желанието си за бъдещо сътрудничество между двете юридически структури.
 


Сходни връзки

ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ПОСЕГАТЕЛСТВАТА НАД ТЯХ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди