изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:18 EEST
ГЕРБ ПРИЕ УЧРЕДИТЕЛНА ДЕКЛАРАЦИЯ    
ПолитикаВ управлението на партията няма да има познати лица, е заявил зам.-председателят на сдружението Цветан Цветанов

Инициативният комитет на ГЕРБ вчера прие учредителна декларация, като скоро гражданското движение ще стане политическа партия, съобщи "Дарик радио". В документа са посочени основните принципи, върху които ще се гради партия ГЕРБ. Това ще са "граждански свободи", "европеизация", "равни възможности", "благоденствие". Основните цели, които движението и все още бъдещата партия си поставят са утвърждаване на демократичните свободи и социалната отговорност, повишаване на жизненото равнище, укрепване на доверието на обществото към държавните институции и премахване на корупцията, подпомагане на институционалното укрепване на държавните органи, оптимизиране на дейността на държавните структури за по-ефективно прилагане на европейските практики и утвърждаване на духовните, моралните и културните ценности на българина.
Бъдещата партия ще работи и за интегриране на България в Европейските и Евроатлантическите структури за създаване на контакти с междунационални и международни организации на основата на европейската интеграция на България, както и за създаване на условия за равни възможности за всички граждани на страната, независимо от пол, възраст и религия.
Преди заседанието зам.-председателят на сдружението Цветан Цветанов е заявил, че лидерът на ГЕРБ трябва да е ново лице, което не е участвало в управлението на държавата през последните 15-16 години. Той е добавил още, че реалният лидер на партията е Бойко Борисов, но има законова пречка, с която трябва да се съобразят. Според изказването на Цветанов преди заседанието в управлението на бъдещата партия няма да има познати лица, а в него ще се включат членове на сдружение ГЕРБ, които са се доказали. В заседанието на Инициативния комитет  вчера са участвали 54 души от Шумен, Видин, Сливен, Ямбол, Монтана, София, Мадан, Бургас, Русе, Варна, Добрич, Хасково, Благоевград и Габрово. Сред тях са кметовете на Шумен и Мадан - Веселин Златев и Валентин Гаджев, певицата Стефка Съботинова, актьорите Любен Чаталов, Иван Иванов и Робърт Янакиев, композиторът Митко Щерев и олимпийската шампионка Йорданка Благоева.
 


Сходни връзки

ГЕРБ ПРИЕ УЧРЕДИТЕЛНА ДЕКЛАРАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди