изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-01-24 @ 02:43 EET
В ДОБРИЧ СЕ ПРОВЕЖДА ДВУДНЕВНО ОБУЧЕНИЕ НА ОБЛАСТНИ И ОБЩИНСКИ ЕКСПЕРТИ    
НовиниВ рамките на два дни в Добрич се провежда обучение на областни и общински експерти по методология за мониторинг върху изпълнението на Рамковата програма за равноправно интегриране на ромите в българското общество (РПРИРБО).

То е организирано от Дирекция "Етнически и демографски въпроси" към Министерския съвет и Ахмед Ахмед, който е главен експерт в отдел “Интеграция на ромите” към Министерския съвет.

Обучението бе открито от зам.-областния управител д-р Евгения Георгиева и се провежда в зала "Европа" на областната администрация. Лектори на двудневното обучение са: Юлиана Николова - директор на Европейския институт, Станка Делчева, Владимир Петров, Пенка Василева, Джема Барух - експерти.

Във форума участват експерти от Северна България, той е във връзка с допълнителните мерки за изпълнение на препоръките в Мониторинговия доклад на Европейската комисия от 26.09.2006 г. към Плана за действие за 2006 г. за изпълнение на ангажиментите, поети в процеса на преговори за присъединяване към Европейския съюз. Обучението ще има съществено значение за изпълнение на служебните задължения при реализирането на РПРИРБО. Методологията ще позволи унифицирано и своевременно изготвяне на информационни и аналитични документи на всички административни звена.

В първия ден на обучението Юлияна Николова, която е директор на Фондация Европейски институт, сподели, че когато ромските деца получат по-добро образование, тогава ще има по-малко хора, които ще се нуждаят от социални помощи. Това щяло да се отрази и на българския  брутен вътрешен продукт. НДТ

 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ СЕ ПРОВЕЖДА ДВУДНЕВНО ОБУЧЕНИЕ НА ОБЛАСТНИ И ОБЩИНСКИ ЕКСПЕРТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди