изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:24 EEST
В НЕДЕЛЯ - НА ЛОВ ЗА ЗАЙЦИ    
НовиниПо график за лов на местен дребен дивеч в неделя ловците ще излязат да отстрелват зайци, съобщи Петър Петров от Ловно-рибарския съюз в Добрич.

В края на миналата седмица авджиите имаха право да гърмят по яребици. Оказа се, че нито един ловец от петте дружинки, които излезли на излет, не е отстрелял яребица. Отминалата седмица ще се запомни с двата повалени глигана, с които бройката им става шест. Шопарите са били улучени от ловците в Одринци и Ведрина. Уцелени са и пет чакала.

Междувременно се разбра, че около 100 000 фазана, отгледани във ферми в Държавните дивечовъдни станции и ловностопанските сдружения, ще бъдат пуснати в природата през новия ловен сезон. Това реши на заседание Ловният съвет към Национално управление по горите, като прие Програма за разселване на фермено произведен дивеч през 2007 г. Освен фазаните, които са от видовете колхидски, монголски и корейски, програмата предвижда разселване в природата и на 25 500 яребици, 21 000 полудиви патици, 8000 кеклика и 200 токачки.

Без промяна спрямо тази година остават цените на разрешителните за лов за 2007 г., реши още Ловният съвет. Съветът е консултативен орган към НУГ, чийто състав се определя със заповед на министъра на земеделието и горите. В него влизат широк кръг ловни специалисти, представители на Националното сдружение “СЛРБ” и на неправителствени екологични организации.

Разрешителните за лов се издават в зависимост от вида дивеч и начина на ловуване и са разпределени в няколко категории. При индивидуален лов на благороден елен разрешителното ще струва 200 лв., 100 лв. е цената за индивидуален лов на дива коза и глухар, 30 лв. – за елен лопатар и муфлон, 20 лв. - за сърна и 10 лв. – за дива свиня. В категория групов лов на дива свиня цената на разрешителното е 40 лв., а при групов лов на местен дребен дивеч, както и на прелетен и водоплаващ дивеч, се плащат 2 лв., умножени по броя на участниците.

Проектът на ценоразпис за организиран ловен туризъм /ОЛТ/, който се предлага от членовете на Ловния съвет, се различава съществено от досега одобряваните от министъра на земеделието и горите ценоразписи за ОЛТ. НДТ

 


Сходни връзки

В НЕДЕЛЯ - НА ЛОВ ЗА ЗАЙЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди