изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:10 EEST
ОБЩИНА И ГРАЖДАНИ ЗАЕДНО ОБНОВЯВАТ ТЕРВЕЛ    
ОбществоПреди дни община Тервел отчете дейността на кметския екип през третата година от мандата му.

Отчетът е оформен във вид на два постера. Те съдържат текстов и снимков материал за четирите основни направления от работата на екипа за периода - инфраструктура, култура, образование и младежки дейности. В отчета се посочва, че няма община, която може да свърши всичко само с помощта на администрацията си. Във всички начинания са се включили и граждани, родители, учители, здравни работници, представители на бизнеса.
ИНФРАСТРУКТУРА
Сред по-големите инфраструктури проекти, стартирали или реализирани през последната година от управлението на кметския екип на Тервел, са ремонтните дейности в бизнесзона "Североизток", благоустрояване на кв. "Изгрев", подмяна на водопровод по ул. "Хан Тервел", ремонт на читалището, на уличното осветление  и др. Ремонтните дейности в бизнесзона "Север" се финансират от Изпълнителната агенция на ФАР към МРРБ и са на стойност 600 000 лева. По проекта ще бъдат преасфалтирани две улици, ще бъдат изградени нови тротоари и улично осветление. Ще се изградят нови участъци от водопроводната и канализационната мрежа. В началото на 2006 г. кметският екип си постави една доста амбициозна цел - да се поеме общински дълг, с който да се финансира отлаганото над 15 години благоустрояване на квартал "Изгрев'. По-голямата част от дейностите е изпълнена, крайният срок е края на месеца. Паралелно с благоустрояването на кв. "Изгрев" , се подмени уличната настилка на главната улица "Хан Аспарух". Положи се необходимата маркировка и се поставиха ограничители за скоростта в района на Професионалната гимназия и ЦДГ 1. Рехабилитира се и пътната настилка в участъка около  Автогарата и РПУ. Община Тервел получи финансиране за обект "Подмяна водопровод на улица "Хан Аспарух" - втори етап". Сумата за извършване на дейностите е 450 000 лв. През тази година се извърши ремонт на НЧ "Димитър Дончев-Доктора". Общината осигури от бюджета си 70 000 лв. и съдейства в максимална степен на църковното настоятелство при строежа на новия църковен храм. Ремонтира се уличното осветление и се възстановиха участъци от него в старата част на кв. "Изгрев" и по много от улиците на града. Плановете на кметския екип са насочени основно към рехабилитация на пътната настилка на улиците в град Тервел, подновяване на тротоарните площи, продължаване на възстановяването на уличното осветление, увеличаване броя на местата за отдих в града и селата от общината.
КУЛТУРА
През третата година от мандата на кметския екип стартира общински вестник "Тервел". Рубриките са подбрани така, че да дават актуална информация за това, което се върши в общината, за изявите на децата, за актуални проблеми на гражданите. Многобройни са конкурсите, организирани от общината. Сред тях са  Конкурс за коледарски групи и обичаи, за лазарски групи и др. Възстанови се забравената за общината традиция за чествания с тържествена заря. По този начин бяха отбелязани националния празник 3 март и годишнината от избухването на Априлското въстание. Продължена е възстановената от предната година традиция  традиция по изпращането на абитуриентите, обогатени са традиционните прояви Празници на културата и Добруджански събор.
МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ
Още в началото на мандата кметският екип на Тервел определи като приоритет създаването на устойчиви форми за работа с подрастващите. За трета поредна година децата от Тервел участваха в развлекателните и образователни мероприятия на програма "Наше лято". Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни беше домакин на два семинара, посветени на темите за любовта и етническата толерантност. За втори път общината стана автор на проект "Знаещи на старта" , с който спечели финансиране от Европейската комисия. Проведоха са кросовете "Хан Тервел" и "Златна есен" и общинският междуучилищен  футболен турнир.
ОБРАЗОВАНИЕ
Друг приоритет за кметския екип на Тервел е образованието. През годината бе получено финансиране на проект за основен ремонт на втория учебен корпус на СОУ "Йордан Йовков" Тервел. Сградата на ОУ "П. Хилендарски" в с. Безмер беше обновена със средства по проект "Красива България" за 57 000 лева. През лятото бе обновена дограмата на още две общински училища - в селата Коларци и Зърнево, за които общината отдели 56 000 лв. от бюджета си. Обновен бе сградният фонд на ЦДГ 1 и Детска ясла. През пролетта на тази година общината стана автор на нетрадиционен конкурс - за макет на тема "Как си представям двора на моето училище". НДТ

 


Сходни връзки

ОБЩИНА И ГРАЖДАНИ ЗАЕДНО ОБНОВЯВАТ ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.37 секунди