изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:56 EET
Напълно подкрепям протестите на хората в Кранево, заяви кметът на Балчик Красимир Михайлов    
НовиниБалчик. Напълно подкрепям протестите на хората в Кранево, повечето от протестиращите са собственици на възстановени земеделски земи. Това коментира пред Агенция "Фокус" кметът на Балчик Красимир Михайлов, във връзка с протестите на граждани от Кранево срещу екопроекта “Натура 2000”. Земите се намират близост до плажа и пътя Кранево – Албена.


“На тези десетки собственици още преди четири години ние на събиране в селото им разяснихме какъв е законовият ред, по който трябва да тръгнат, за да се изготвят нормални градоустройствени планове за тази територия. Защото по общия градоустройствен план е предвидено курортно дело – това са стари планове от времето на социализма. Това са стари планове, които не са тайна, но не са реализирани, преди хората да възстановят собствеността си върху земята”, обясни Михайлов.
Той каза още, че още преди четири години хората са започнали възлагането на подробни устройствени планове на тези масиви.
“И когато стигнаха почти до финала, удариха на камък и един от проблемите, който ги възпрепятства, е т. нар. “Натура 2000”, каза още кметът. Той застана на страната на протестиращите.
“Те тръгнаха по най-принципния законов ред за промяна на статута – чрез изработване на подробни устройствени планове за цели масиви, а не всеки поединично да разработва планове за собствения си имот”, заяви кметът.
Надежда БОЧЕВА

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

Напълно подкрепям протестите на хората в Кранево, заяви кметът на Балчик Красимир Михайлов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди