изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:02 EEST
СТАРАЯ СЕ НА ПРИНЦИПА НА КАДИФЕНАТА РЪКАВИЦА И МОРКОВА ДА БАЛАНСИРАМ    
НовиниТова заяви в интервю за НДТ председателят на ОбС - Добрич, д-р Мирослав Попов

- Д-р Попов, минаха президентските избори, а наближават местните. Вече се появиха нови политически сили. Част от влезлите в Общинския съвет хора преминаха от една партия в друга. Какво е в момента според Вас разпределението в Общински съвет Добрич? Някои от съветниците преминаха от една партия в друга - например "Атака"...
- В добричкия Общински съвет никога не е важала тройната коалиция, която е факт на централно ниво. Тук при нас НДСВ е по-скоро в коалиция с десните сили, отколкото с коалиционния си партньор от ляво. ДПС има двама души, които гласуват, според тяхно убеждение и по-скоро бих ги определил като център. От друга страна БСП винаги са против, или почти винаги, срещу НДСВ. За тези три години, които изминаха, успяхме да се опознаем. Смятам, че въпреки че има преливане от партия в партия, това не се отразява много на работата ни. По-скоро, според мен, преливанията от една политическа сила в друга са продиктувани от личностни интереси.
- Спазват ли се политическите обещания от групите и поетите ангажименти по време на местните избори преди три години?
- Голяма част от програмите на партиите бяха всъщност еднакви, но пак казвам - тук в Добрич не може да се говори за тройна коалиция. В много отношения СДС, например, е подкрепяла стойностни предложения от НДСВ. В Добрич не може да се говори за чисто дясно - в него влизат много и различни партии. Ако трябва точно да определя,  то чисто дясно е само СДС, което има само 5 съветници. НДСВ - част от тях стоят в център, друга - в дясно. Всъщност с преминаването на колеги в "Атака" се разби групата на арх. Емилия Добрева, но това бе една гражданска формация.
- Кои хора, според Вас, нямат място в Общинския съвет?
- Като съветници нямат място хора без ясна позиция, които гледат как гласува съседът от групата, за да гласуват по същия начин, които не са вземали нито веднъж отношение по проблемите в залата. Нямат място и такива, които въпреки че не са се запознали в проблема, държат непременно да се изкажат в залата, но в голяма степен това е неаргументирано.
- Д-р Попов, Вие приемате ли предложението на НСОРБ за промяна в ЗМСМА за мажоритарен избор на съветниците по райони в населените места и колко, според Вас, трябва да е съставът на Общинския съвет в Добрич?
- Аз съм абсолютно "ЗА" мажоритарния избор по райони на съветници, но съм песимист, че това ще стане. Може би ще се стигне до компромис като се избере пропорционално-мажоритарна система. По отношение на състава на ОбС - смятам, че трябва да има редукция на съветниците. На един град като Добрич, според мен, не му трябват повече от 19 или 21 съветници.
- Очаквате ли до края на мандата да се затрудни работата Ви като председател на ОбС, предвид, че тепърва се очаква политическите страсти да се разгорещят за предстоящите местни избори?
- Да, смятам, че последните месеци от мандата ще бъдат трудни. Но и досега, а и в оставащите месеци, на принципа на кадифената ръкавица и моркова ще се старая да балансирам.
- Как виждате следващия ОбС?
- Лично аз смятам, че БСП ще бъдат сигурни. Според мен трябва да има едно обединение на дясно мислещи, като тук виждам и ГЕРБ. Дори, според мен, ГЕРБ ще привлече дясно мислещи хора, които са разочаровани в тези години от десните партии. Там, според мен, ще отидат и хора от НДСВ, които са разочаровани от политиката на жълтата партия. По отношение на "Атака" смятам, че ще има 15 %.
 


Сходни връзки

СТАРАЯ СЕ НА ПРИНЦИПА НА КАДИФЕНАТА РЪКАВИЦА И МОРКОВА ДА БАЛАНСИРАМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди