изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-01-22 @ 20:54 EET
КАК ДА ОПАЗИМ ДЕЦАТА ДИСКУТИРАХА НА СРЕЩА    
ОбществоПървото семинарно занятие в рамките на националната кампания "Да опазим децата на България" се проведе вчера в Добрич. Проявата се организира от Национален съюз "Безопасност и охрана".

Присъстваха директори и пом.-директори на училища, педагогически съветници, обществени възпитатели, представители на Регионалния инспекторат на МОН, на областна дирекция "Полиция" и охранителни фирми. Семинарните занятия имат за цел да акцентират върху темите, свързани с детската агресия, заплахите за детската сигурност, превенция на наркоманията, детската престъпност.
Представени бяха две теми - "Заплаха за детската сигурност" - от представителя на сдружение "Ред и сигурност" Божидар Божилов, и "Ролята на органите на вътрешните работи в превенцията на асоциалното поведение на подрастващите" - от говорителя на областна дирекция "Полиция" Данчо Минчев. Секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Росица Добрева информира присъстващите за резултатите от проверки на работата и документацията на Училищните комисии за борба с противообществените прояви. Като първи извод от проверката тя посочи, че в професионалните гимназии комисиите все още не изпълняват достатъчно функциите си. Плановете много често били формални, липсвали срокове и отговорници. Росица Добрева каза, че най-често асоциалните прояви били сред деца от 8 до 11 клас и формите на работа с тях трябвало да се разчупят. Вторият извод, който е направен при проверките е, че годишните планове на местните комисии трябва да са отворени и проявите в тях трябва да се променят. На вниманието на комисиите не трябва да са само проявилите се деца, а и такива, които са в риск, каза Росица Добрева. В момента местната комисия работела с три деца, жертва на домашно насилие. Имало опасност по-късно самите те да проявят асоциално поведение и насилие в училище. Второто семинарно занятие в рамките на кампанията "Да опазим децата на България" ще е днес. Темата, с която ще бъдат запознати присъстващите, е "Приносът на гражданските сдружения, медиите и обществеността за детската сигурност".
В рамките на кампанията и по повод Деня на християнското семейство вчера се проведе още една проява. В ресторант "Холи Плейс" Местната комисия за борба с противообществените прояви организира среща с родители на деца с възпитателни мерки. Присъстваха и представители на Клуба на родителя и обществени възпитатели. НДТ

 


Сходни връзки

КАК ДА ОПАЗИМ ДЕЦАТА ДИСКУТИРАХА НА СРЕЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди