изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:16 EEST
"ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ" ИСКА ДА ПРОДАДЕ ИМОТИ ЗАРАДИ ДЪЛГ    
НовиниНа предстоящата сесия съветниците ще разгледат докладна от управителя на общинското дружество "Тролейбусен транспорт", с която дружеството иска одобрението на ОбС за продажбата на четири поземлени имота.

Мотивите, които изтъква управителят Митев, са натрупаните от предишното управление на дружеството дългове, които надхвърлят 1 300 000 лв.
В докладната се казва още, че към момента фирмата показва значително добри финансови резултати, няма натрупани нови задължения. Фирмата, която извършва обществен превоз на пътници има и социален характер за задоволяване потребностите на населението от транспорт. Като се има предвид обаче натрупаният от предишни управления на фирмата дълг, е ясно, че той не може да бъде погасен със собствени приходи. В докладната си М. Митев отбелязва още, че ако не бъдат предприети действия по погашението, то следва фирмата да бъде обявена в несъстоятелност. В тази връзка е и искането да бъде разрешена продажбата на 4 имота на обща стойност 1 487 670 лв., като в тази сума не е включен ДДС. От своя страна дружеството заявява, че приходите от продажбата на поземлените имоти ще бъдат употребени за погасяване на задълженията.
 


Сходни връзки

"ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ" ИСКА ДА ПРОДАДЕ ИМОТИ ЗАРАДИ ДЪЛГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди