изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:27 EEST
ШЕСТИМА ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ СЕ СЪБИРАТ В ДОБРИЧ ДНЕС    
ОбществоВ рамките на информационна кампания на МРРБ ще бъде представено развитието на проектите по Пилотната грантова схема за Североизточния регион за планиране

Експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството участват в регионална информационна кампания за представяне хода на проектите по Пилотна грантова схема за Североизточен регион за планиране. Днес Добрич ще бъде домакин на тази кампания, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Подобни срещи ще бъдат организирани и в останалите областни центрове до приключване на грантовата схема.
Грантовата схема за Североизточния регион за планиране е на обща стойност 5 552 898 евро, от които по програма ФАР са осигурени 4 329 673 евро, а 1 443 224 евро са национално съфинансиране. По грантовата схема за интегрирано развитие на региона са финансирани общо 31 проекта в няколко направления. Едното е за инфраструктура, свързана с бизнеса - подписани са 12 договора за модернизация на общинска или държавна инфраструктура, водеща до индустриални зони. Дейностите по тези договори включват реконструкция или цялостно асфалтиране на улични платна, осветление, подмяна или изграждане на водоснабдителни и канализационни мрежи, изграждане на нови бизнес зони и др. Това са най-широко застъпените дейности в грантовата схема и общата им стойност е 3 247 822 евро. Другото направление е развитие на човешките ресурси - инициативи за насърчаване на заетостта и подпомагане на търсещите работа. Става дума още за интегрирано подпомагане развитието на регионалния туризъм. Целта на този компонент е да се повиши регионалната туристическа конкурентноспособност и да се подпомогне развитието на туризма. Друг компонент е повишаване производителността и конкурентноспособността на бизнеса. В тази област се изпълняват 7 договора на стойност 406 488 евро.
Близо една година след подписването на грантовите договори голяма част от строителните дейности са завършени. По време на информационната кампания ще бъдат представени два от успешно приключилите проекта - "Нов интегриран подход на община Добрич към местния бизнес", изпълняван от община Добрич, и "Иновации при развитие на подкрепата за предприятието", изпълняван от "Индустриална Асоциация Варна".
На срещата днес са поканени областните управители на шестте области от Североизточния  регион за планиране - Добрич, Варна,  Шумен, Силистра, Търговище и Разград, експерти от Звеното за изпълнение на проекти към областна администрация - Варна.
 


Сходни връзки

ШЕСТИМА ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ СЕ СЪБИРАТ В ДОБРИЧ ДНЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди