изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:03 EEST
ЛАЙЪНС КЛУБ СЪБРА 14 000 ЛЕВА НА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ    
НовиниЧаст от средствата ще бъдат използвани за реализирането на проекта "Ранна диагностика и профилактика на детското зрение"

Около 14 000 лева са събрани на тазгодишния традиционен есенен благотворителен бал на Лайънс клуб в Добрич, състоял се. Събитието е било подчинено на проекта, спечелил финансиране от Лайънс фондацията, а именно "Ранна диагностика и профилактика на детското зрение", съобщиха на пресконференция от клуба. Спечелената сума възлиза на 22 500 долара, като тя е 50 процента от общата стойност на проекта, останалото е съфинансиране. От събраните на бала средства 8600 лева ще бъдат вложени в проекта. Останалите ще отидат за другите дейности на клуба.
Проектът "Ранна диагностика и профилактика на детското зрение" е насочен към деца на възраст от 3 до 6 години, припомни Надежда Карапанчева, зам.-президент на Лайънс клуб - Добрич. Идеята за реализирането му дошла от лекари-офталмолози, които алармирали за това, че в последните години у нас се пропускат профилактичните прегледи на деца в тази възрастова група.
Проектът предвижда закупуването на мобилна медицинска техника, с която специалистите ще обходят детските градини и децата от предучилищните групи на училищата. По официални данни, техният брой в Добрич е 2600. Няма обаче да бъдат пропуснати и малчуганите, които не посещават детски градини. Ще се търсят начини информацията да достигне до техните родители и на никого няма да бъде отказан преглед. Идеята на организаторите е прегледите да преминат под забавна форма, като за целта участие ще вземе и актьор от кукления театър. Намерението е в рамките на една година да бъдат обхванати децата в Добрич, а амбицията е впоследствие да се включат и други общини.
Прегледите в Добрич ще започнат от януари догодина. Ще бъдат изпратени писма до родителите на деца в ЦДГ или предучилищни групи, в които те ще се запознаят с идеята на проекта и ще се иска съгласието им детето да се подложи на подобен преглед.
 


Сходни връзки

ЛАЙЪНС КЛУБ СЪБРА 14 000 ЛЕВА НА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди