изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:18 EEST
ОПАЗВАНЕТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА ОТЧИТАТ НА СЕСИЯ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбществоОтчет за изпълнението на програмата за опазване на околната среда на община Добричка ще бъде направен на предстоящата сесия на Общинския съвет, съобщи за НДТ председателят му Славка Петрова.

От изготвената информация става ясно, че усилията на администрацията, на кметовете и кметските наместници са насочени основно към подобряване управлението на отпадъците на територията на общината.
Инвентаризация на залежалите пестициди в общината е установила, че в резултат на презапасяване, забраняване и ограничаване употребата на отделни препарати са натрупани общо 82,4 куб. м негодни препарати за растителна защита в твърдо и течно състояние, разположени в 15 склада, става ясно от информацията. През 2004 г. областна администрация кандидатства с изготвен от община Добричка проект "Събиране и постоянно съхраняване на негодните за употреба пестициди в контейнери Б-Б куб" пред ПУДОС. За реализацията на проекта са отпуснати 160 000 лева. За постоянното съхранение на Б-Б кубовете е отреден терен на бившия АПК-запад в с. Медово. В началото на 2006 г. община Добричка се сдоби с акт за собственост на терена, тъй като преди това той беше държавна собственост.  В момента се провежда процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител.
Почистени са деретата по поречията на Суха река, Батовска и други в села от общината на обща стойност 42 589, става ясно още от информацията за изпълнението на общинската програма за опазване на околната среда. Изградени са нови водопроводни мрежи на селищните водоснабдителни системи в селата Житница, Бенковски и Опанец за 25 020 лева. Извършени са ремонти по техническото състояние на язовирите общинска собственост за 17 193 лева. НДТ

 


Сходни връзки

ОПАЗВАНЕТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА ОТЧИТАТ НА СЕСИЯ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди