изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:26 EEST
ГЕРБ и Европейски демократичен път подписаха документ за сътрудничество    
Политика

Неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е на мнение, че ако това споразумение е било подписано преди президентските избори, сега България е щяла да има нов държавен глава. “Нашето дело е право и ще ги бием. Аз няма да допусна Доган да ме обгрижва по няколко пъти", поясни Борисов.



Гражданските формации ГЕРБ с неформален лидер Бойко Борисов и Европейски демократичен път (ЕДП) на Димитър Абаджиев подписаха споразумение за съвместни действия. Двамата обявиха като обща цел изграждането на платформа за модерна България.

Борисов определи новото гражданско сдружение на Димитър Абаджиев и земеделците на Мозер като най-близките партньори и съюзници на ГЕРБ. Борисов твърдо заяви, че ГЕРБ не е търсил и няма да търси партньорство с НДСВ.

Той бе категоричен, че не е било обсъждано представители на движение ЕДП да станат част от редиците на ГЕРБ. “Действията на двете движения ще се осъществяват както за проекти на национално ниво, така и за проекти на международно ниво. ГЕРБ ще използва опита на представителите на ЕДП в европейските институции и ще съдейства по въпроси, свързани с вътрешната политика на България”, коментира Бойко Борисов.

От своя страна Димитър Абаджиев посочи като първа стъпка в общите действия на двете сдружения повеждането на дискусия по промените в Закона за местно самоуправление и местна администрация.

Борисов и Абаджиев коментираха и предстоящите избори за български депутати в Европейския парламент. Двамата застъпиха позицията, те да се проведат едновременно с местните избори, тъй като така ще бъдат спестени и средства.

Двете сдружения ще си сътрудничат и за утвърждаване на ценностите, свързани с демократичните идеали. Най-малко два пъти годишно ще провеждат срещи, на които ще отчитат постигнатите от сътрудничеството резултати.

http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

ГЕРБ и Европейски демократичен път подписаха документ за сътрудничество | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди