изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:07 EEST
С 42 ХИЛ. ЛВ. ЩЕ РЕМОНТИРАТ СКЪСАНАТА ДИГА НА ДУРАНКУЛАШКОТО ЕЗЕРО    
ЕкологияПо разпореждане на министър Джевдет Чакъров, РИОСВ-Варна има готовност да предприеме мерки за възстановяването на дигата на Дуранкулашкото езеро. Това съобщават от РИОСВ - Варна. От Предприятието за управление дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ към МОСВ са отпуснати 42 хил. лв., с които да бъдат възстановени щетите в Дуранкулашкото езеро от скъсването на дигата. Предвидено е с тези средства да бъде изграден отбивен яз, за да се спре изтичането на езерните води в морето, съобщават още от екоинспекцията. Изпълнител на обекта е варненската фирма "Ескана" АД.

Кметът на община Шабла Елка Димова е потърсила писмено помощта на екоминистерството за оказване на съдействие аварийно да се спре изтичането на езорото в морето. В писмото до министър Чакъров тя е отбелязала, че общината не разполага със специалисти и строителни организации на своя територия и при всички случаи ще се търсят външни изпълнители, затова предложението е било за възложител на укрепителните дейности да бъде определен РИСОВ-Варна, чиито експерти ще приложат най-екологосъобразния метод за изпълнението на строителните дейности. Е. Димова е посочила още, че след реализацията на тези мерки и след спиране на водата и изсъхване на терена кметството ще възложи на специалисти нов оглед на съоръжението за преценка на състоянието му.
В петък нивото на езерните води при контролната рейка е било 48 см, съобщиха още от РИОСВ и добавиха, че няма опасност от нарушаване на биологичното равновесие в езерото.
 


Сходни връзки

С 42 ХИЛ. ЛВ. ЩЕ РЕМОНТИРАТ СКЪСАНАТА ДИГА НА ДУРАНКУЛАШКОТО ЕЗЕРО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди