изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:42 EEST
УЧАСТНИК В НЕЛЕГАЛНИЯ КАНАЛ ЗА ЦИГАРИ ИЗДАЛ СЪУЧАСТНИЦИТЕ СИ    
Ред и сигурност Момчето било родом от Тюленово. Соченият за организатор на контрабандния канал Божидар Маринов от Кранево бил собственик на зеленчукова борса във Варна. Задържани са общо 1400 мастербокса цигари "Мира Мар лайт", които на европейския пазар биха се продали за три и половина милиона евро.

По непотвърдена информация НДТ научи, че човек участвал в нелегалния канал за контрабанда на цигари, който бе разбит в ранните часове на неделя при спецакция, съобщил на спецполицаите за контрабандата предния ден. Момчето, което било родом от Тюленово, било наето да разтоварва стока от корабчето до автомобилите само за 30 лева. Младежът се ядосал, че трябва да върши такава тежка работа при това през нощта, срещу толкова малко пари, и решил да издаде каналджиите.

Соченият за организатор на контрабандния канал Божидар Маринов от Кранево бил собственик на зеленчукова борса във Варна, както писа НДТ. В селото се говори още, че преди години Божидар, заедно с баща си Никола, имали корабче на брега в селото, с което си изкарвали хляба, като ловели риба и рапани. "В последно време му порасна работата и не се мярка много в селото" - коментираха още краневци. Пред човек на НДТ в неделя вечерта майката на Божидар заяви, че нищо не знае и няма никаква представа с какво се занимава синът й. За арестуваните двама гранични полицаи се твърди, че са родом от Шабла.

В нощта срещу понеделник арестуваната варненска гемия 46 01, с която престъпната група пренасяла мастербоксовете с цигари до сушата, била довлечена до пристана на порт Балчик и поставена под охрана.

В късния следобед вчера агенциите съобщиха, че във Варна е започнало разглеждането на мерките за неотклонение на разбитата група за контрабанда на цигари. Първи в залата е бил въведен определеният като организатор на контрабандния канал Божидар Маринов, негов адвокат е Иван Томов. По разпореждане на съдията-докладчик Димо Димов делата ще бъдат гледани при закрити врати. Говорителят на Районен съд – Варна, Диляна Петкова е съобщила, че днес ще бъдат разгледани мерките на 15 от задържаните, а вчера са били гледани на десет от тях, информира агенция "Фокус". Между първите десет, на които съдът вчера е гледал мярката, са били и двамата гранични полицаи, които по думите на адвоката им Йордан Дяков, са Милен Димков и Начко Ташков. Агенция "Фокус" добавя още, че в престъпната група са участвали и бивши футболисти. В сградата на съда бил забелязан Георги Костов-Зъба, бивш футболист “Черно море”, който по първоначална информация е замесен. Сред задържаните се спрягат имената на бившия футболист на “Спартак” Пламен Панайотов, на “Черно море” Тошко Каменов и Неделчо Добрев и Георги Иванов-Геша, бивш играч на “Спартак” и “Левски”. По непотвърдена информация футболистите за първи път са се включили в такава акция и са били използвани за товаро-разтоварната дейност, за което са получили между 150 и 250 евро.

Според жители на Шабла, Милен е на около 30 години, семеен е, живее в апартамент. Другият задържан Начко Ташков се ползвал с добро име в града. Също бил на около 30-ина години, женен. Шабленци са изненадани от случилото се и от факта, че Начко бил замесен. Според тях, той е бил въвлечен в далаверата, като добавиха още, че момчето било скромно и работливо. Начко през почивните си дни работел заедно с каинчо си, като правели дограми на прозорци, за да си докарва по някой лев, разказа още за НДТ жителите на морския град. Хората споделиха откровено, че ще му стискат палци. НДТ

Военноокръжният съд във Варна гледа мерките за неотклонение на задържаните контрабандисти на цигари

Светлана Ганчева – Варна
Понеделник 27 Ноември 2006

Военноокръжният съд във Варна започна да гледа мерките за неотклонение на задържаните край Тюленово. 22-ма български и трима турски граждани бяха заловени при опит за контрабанда на цигари. Днес се гледат мерките на десет души, сред тях - Божидар Маринов от Кранево, сочен за организатор, и двамата служители от Граничен участък Балчик – Начко Ташков и Милен Димов.

Утре пред съда ще застанат отстаналите 15 задържани. Повечето твърдят, че са били наети срещу 20-30 лева като товарачи. Обвиненията срещу всички са за квалифицирана контрабанда в особено големи размери, а срещу двамата гранични полицаи – и за престъпление по служба.

Днес започна и разтоварването на задържания турски кораб "Сюлейман Куршун". Задържани са общо 1400 мастербокса цигари "Мира Мар лайт", които на европейския пазар биха се продали за три и половина милиона евро.

http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

УЧАСТНИК В НЕЛЕГАЛНИЯ КАНАЛ ЗА ЦИГАРИ ИЗДАЛ СЪУЧАСТНИЦИТЕ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди