изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:40 EEST
Откриха следи от веществото, отровило Литвиненко, в офиса на Борис Березовски    
По светаРуският олигарх е бил близък с жертвата; частици от полоний 210 са били намерени и на още няколко адреса в Лондон

Частици от радиоактивното вещество полоний 210, с което беше oтровен бившият руски шпионин Александър Литвиненко, са били открити в офиса на руския олигарх Борис Березовски на "Даун стрийт" 7 в Лондон.

Известно е, че Березовски е бил близък с Литвиненко и го е посетил в болницата преди смъртта му.

Следи от същото вещество са намерени и в сградата на "Гросвенър стрийт" 25, където се помещава международният офис на охранителната компания, която се предполага, че руснакът е посетил, след като полоният е попаднал в организма му.

По-рано лондонската полиция откри частици от радиоактивното вещество в дома на Александър Литвиненко, в ресторанта за суши, където той се е срещнал с италианеца Марио Скарамела, и в хотела, където преди това се е видял с двама руснаци.

Според депутати от руската Държавна дума гибелта на бившия офицер от ФСС е следствие от финансов конфликт и политически интриги в обкръжението на Борис Березовски.

Членът на комисията по сигурността и бивш служител на ФСС Генадий Гудков заяви наскоро, че Литвиненко е станал жертва на "междукланови борби в обкръжението на Березовски за контрол над финансови потоци".

 


Сходни връзки

Откриха следи от веществото, отровило Литвиненко, в офиса на Борис Березовски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди