изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:10 EEST
"ДОБРОТИЦА" ЗАГУБИ ОТ ЛИДЕРА    
СпортВ VІ кръг представителите на Добрич в Регионалния волейболен шампионат - състезателите от "Добротица", се срещнаха в град Силистра с отбора на "Нови пазар".

До този момент новопазарци бяха единственият състав без загуба и добричките волейболисти още при подготовката си през седмицата работиха целенасочено да нарушат статуквото.

За огромно тяхно съжаление обективни фактори предварително обрекоха мисията им на неуспех. Трима от основните им играчи не бяха в нормална състезателна кондиция, което се отрази крайно неблагоприятно на играта им. Това в особена степен важи за "плеймейкъра" на отбора - разпределителят Митко Велев, който от 3 дни бе с 38 градуса температура. Въпреки това той се опита да започне мача, но още в първия гейм се разбра, че му липсва физическата сила да издържи и сам помоли да бъде заменен. Неговото място зае Иван Димитров (бивш капитан на "Добруджа", докато отборът играеше в елита), който успя да се справи с новата си роля, но така отборът загуби една силна единица в посрещането и в нападение. Слабо бе включването в игра на един от основните нападатели - Георги Йорданов, както и на центъра Николай Димитров, който през целия мач така и не намери своето място край мрежата.

Въпреки неприятното стечение на обстоятелствата, добричките волейболисти вложиха много усилия, за да преодолеят стройната игра на състезателите от Нови пазар. И в по-голямата част от мача наистина успяха - те реализираха повече точки (97 срещу 96) от своите съперници, но загубиха срещата с 1:3 гейма (25:22; 29:27; 17:25; 25:23). Много усилия в мача хвърлиха капитанът Добри Добрев (8 успешни блокади) и Георги Кондаков (10 точки в атака), както и либерото Веселин Колев, но това се оказа недостатъчно за победата. Добри (за съжаление епизодични) изяви в нападение имаше и Даниел Стефанов.

Това бе трето поражение на отбора с резултат 1:3 гейма, като в 7 от 9-те загубени гейма разликата в точките е била само с 2 в полза на противниците им. Фактът за тези минимални загуби говори за липсата не на волейболни умения, а за липсата на психологическа нагласа у отделни състезатели да демонстрират тези си умения в най-отговорните моменти. И ръководителите на отбора следва наистина да поработят сериозно в тази посока, ако желаят "Добротица" да започне да печели т.нар. "завързани" срещи. Изминал е едва 1/3 от шампионата и възможности за промяна на мястото на отбора в класирането има достатъчно. Постигането на победи в оставащите 3 срещи до края на есенния полусезон е задължително, за да може отборът да съхрани своите шансове да се нареди сред призьорите.

Резултати от VІ кръг:

"Нови пазар" Н.пазар - "Добротица" Добрич       3:1 гейма

"Спортист 99" Ген.Тошево - "Калиакра" Каварна  3:1 гейма

"Родина" Суворово - "Черно море" Варна     2:3 гейма

"Енерджи" Варна - "Елит" Силистра     0:3 гейма *

* Поради неявяване на отбора на "Енерджи" му е присъдена служебна загуба.

"Аетос" град Айтос - почива.

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ

1."Нови пазар"       5         5       0      10       15:3

2."Енерджи"       6         4       2*     9        13:9

3."Черно море"     6         3       3       9         9:11           

4."Елит"       5        3       2       8         12:7  

5."Калиакра"  5        3       2       8         12:10       

6."Спортист 99"     6         2      4       8          9:14

7."Добротица"     5         2       3       7          9:9

8."Родина"     5         2       3       7         10:11

9."Аетос"     5         0      5       5          0:15        

* На ВК"Енерджи" е присъдена 1 служебна загуба, поради което получава 0 точки за класирането.  

Срещите от VІІ кръг ще се проведат на 02.12.2006г.

09:30ч. - "Родина" - "Енерджи"

11:00ч. - "Добротица" - "Калиакра"

12:30ч. - "Аетос" - "Спортист 99"

14:00ч. - "Нови пазар" - "Елит"

"Черно море" Варна - почива.

 

 


Сходни връзки

"ДОБРОТИЦА" ЗАГУБИ ОТ ЛИДЕРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди