изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:16 EEST
България на полуфинал    
СпортПърва загуба на България на световното първенство в Япония – 1:3 от Бразилия. На полуфинала играем с Полша.


Волейболистите на България претърпяха първа загуба на 16-ото световно първенство в Бразилия. Тимът на Мартин Стоев отстъпи с 1:3 гейма (22:25,25:20, 22:25, 16:25) на световния и олимпийски шампион Бразилия в последния си мач от група F. Двата отбора продължават на полуфиналите в събота.
Треньорът Мартин Стоев започна с резервен състав, като даде възможност на голяма част от титулярите да починат. Изобщо не се появи на терена, Евгени Иванов-Пушката. Епизодични изяви имаха топнападателят Матей Казийски, капитанът Пламен Константинов и Христо Цветанов, разпределителят Андрей Жеков и Владимир Николов.
Съперниk на полуфинала на българският отбор е Полша, която победи Сърбия и Черна гора с 3:0 гейма, Бразилия играе със загубилия в двубоя.


Агенция “Фокус”
Мартин Стоев: Надявам се да играем и финал с Бразилия

"Надявам се, че ще играем добър финал отново с Бразилия, защото аз съм сигурен, че този отбор ще се класира за последния мач. Надявам се и ние да стигнем до него. Тогава ще потърсим нов шанс да спечелим и да вземем реванш", заяви старши треньорът на България Мартин Стоев на пресконференцията след загубата от световния и олимпийски шампион Бразилия с 1:3 гейма, предаде fivb.org. “Бразилия ни надигра и заслужено спечели. Поздравявам ги за победата. Бяха по-добри и заслужиха успеха”, заяви Мартин Стоев.


Агенция “Фокус”
Треньорът на бразилците иска финал с България

Наставникът на бразилския национален отбор по волейбол Бернардо Ресенде се изказа ласкаво за българския тим след победата с 3:1 в мач от 16-то Световно първенство по волейбол в Япония, съобщава сайтът www.fivb.org. “Поздравявам българите за доброто им представяне на това първенство. Те са един от най-добрите отбори, ако не и най-добрият в света. Те работят здраво и имат талантливи и млади играчи и се надявам да се класират на финала. За българите мачът не беше важен, но ние трябваше да победим, за да не зависи класирането ни от Франция и Италия. България пусна по-млади играчи, за да натрупат опит. Сигурен съм, че са готови за полуфиналите и се надявам да се срещнем с тях на финала и да играем още по-добре”, каза Ресенде на пресконференцията след мача.


Агенция “Фокус”
Пламен Константинов: Не можахме да си изберем съперник за полуфинала

“Не можахме да си изберем съперник за полуфинала, защото Полша и Сърбия и Черна гора играят след нас. По-нормално е тези две срещи да се играят по едно и също време. Мачът ни срещу Бразилия не беше толкова важен за нас, защото се бяхме класирали”, заяви капитанът на България Пламен Константинов на пресконференцията след загубата с 1:3 от Бразилия. “Това бе единствената възможност някои от играчите ни да си починат, защото играхме 8 мача поред и всичките бяха от значение. Днес мачът, макар и със световните и олимпийски шампиони, не бе толкова важен”, призна Константинов, съобщава fivb.org.


Агенция “Фокус”
Статистика от мача България – Бразилия 1:3


І 22:25 за 24 минути
ІІ 25:20 за 24 минути
ІІІ 22:25 за 26 минути
ІV 16:25 за 21 минути
Общо времетраене 1 час и 35 минути
Зала “Хирошима префектурал спорт сентър", 1880 зрители

България
Христо Цветанов 6 т. (5 атаки, 1 блок)
Андрей Жеков 0
Боян Йорданов 19 (14, 4, 1 ас)
Иван Зарев 2 (1, 0, 1,)
Матей Казийски 4 (3, 0, 1)
Владимир Николов 0
Теодор Салпаров (либеро)
Красимир Гайдарски 10 (8,2,0)
Тодор Алексиев 11 (10,1,0)
Пламен Константинов (капитан) 6 (5, 1, 0)
Даниел Пеев 0
От грешки на съперника 27

Бразилия

Марсело Елгартен (3 т. (1,2,0)
Андре Хелер 7 (6, 1)
Фильо Жилберто Годой 22 (19, 1, 2)
Мурило Ендрес 6 (5, 1)
Андре Луис да Силва Насименто 4
Серджо Дутра Сантос (либеро)
Андерсон Родригес 5
Густаво Ендрес 1 (1 блок)
Родриго Сантана 5 (3,2, 0)
Данте Гимараеш Амарал 4 (3, 1, 0)
От грешки на съперника 38
 


Сходни връзки

България на полуфинал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди