изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:50 EEST
Антония Първанова е избрана за зам.-председател на ПГ на либералите в Европарламента    
Европейски съюз  Брюксел. Антония Първанова е избрана за заместник-председател на Парламентарната група на либералите (Alliance of Liberals and Democrats for Europe Group) в Европейския парламент, съобщиха от пресцентъра на НДСВ.


Днес в Брюксел се проведоха междинни избори за ръководства на парламентарните групи, които ще работят до края на мандата през 2009 г.
За председател на ALDE бе преизбран Греъм Уотсън.
Българските евронаблюдатели-либерали оценяват избирането на Антония Първанова за заместник-председател като изключителен успех и признание за дейността на НДСВ.
http://www.focus-news.net

Антония Първанова: Неграмотно попълнени документи са причината за отказ за регистрация на ОМО "Илинден" ПИРИН
29 ноември 2006 | 14:37 | Агенция "Фокус"
Брюксел. Бих попитала ОМО "Илинден" - ПИРИН - защо поставят като политически казус един чисто правен въпрос за това, че всъщност документите им са неграмотно попълнени и не отговарят на изискванията. Ако беше някаква друга партия, а не македонска, едва ли някой щеше да повдигне въпроса, че държавата ги дискриминира, а щеше да е ясно, че става дума за неизправност в документите им за регистрация в съда. Това каза пред Агенция “Фокус” евронаблюдателят от НДСВ Антония Първанова, по повод на предстоящата пресконференция на ОМО "Илинден" ПИРИН в Брюксел, която трябва да започне след броени минути.
Първанова няма да присъства на пресконференцията, тъй като по същото време ще бъде на заседание на Европейската федерация на юристите. “Трябва на всички в Европейския парламент да се обърне внимание, че това не са хора, които са репресирани политически, а са хора, които са достатъчно неграмотни, за да могат да си попълнят документите, така че да минат правната процедура”, бе категорична Първанова. “Може би някой трябва да го каже, преди да са се направили на мъченици като Христа”, допълни евронаблюдателят.
На въпрос - защо според нея пресконференцията ще се проведе на английски и български език, а не на македонски, Антония Първанова отговори така: Според мен, те просто не знаят македонски. Толкова и се смятат за македонци.
Галина ГИРГИНОВА

 


Сходни връзки

Антония Първанова е избрана за зам.-председател на ПГ на либералите в Европарламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди