изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:29 EEST
1700 КИЛОГРАМА ХРАНИ ДАРИХА ДЕЦА НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА    
Общество1701 килограма хранителни продукти са набрани по време на кампанията в помощ на възрастните хора от Добрич, организирана от Областния съвет на БЧК, съобщи за НДТ директорът д-р Артюн Еринозов.

Инициативата се проведе през миналата седмица и е в рамките на проект "Устойчиви хранителни банки", по който работи организацията. Деца от добричките училища са дарили основни храни - боб, леща, сол, ориз, брашно, захар, макарони. Освен това са набрани и 392 броя други пакетирани храни - сухи супи, бульони, бисквити и др. От поканените да се включат в кампанията 27 училища на апела на БЧК откликнаха 20, каза още д-р Еринозов. Голяма част от дарените от децата хранителни продукти са били придружени от послания към възрастните хора - за здраве и дълголетие, за топли зимни дни и др.
Това е най-резултатната кампания, която сме провеждали досега, коментира директорът на ОС на БЧК. Тя е четвърта в училищата и седма въобще. През миналогодишната са набрани 1 610 кг хранителни продукти. "Трябва да отдадем значимото на добрите партньорски отношения с училищните ръководства, с Регионалния инспекторат по образованието и дирекция "Просвета" в общината -  коментира д-р Еринозов. - Най-важни обаче са децата и техните родители, които направиха този жест към възрастните хора. Голяма бе и мотивацията на доброволците от Българския младежки Червен кръст, които подготвиха и организираха тази кампания". БЧК ще проведе официална среща с представители на училищата, на която ще им изкаже благодарност и ще им връчи сартификати за участие. Учебните заведения с най-много набрани хранителни продукти ще бъдат наградени.
Всички дарени храни ще бъдат описани, сортирани, ще се види срокът им на годност и ще бъдат прибрани в хранителната банка на организацията. С тях ще бъдат направени хранителни пакети, с които във връзка с коледните и новогодишни празници ще бъдат зарадвани възрастни хора от Добрич. НДТ

 


Сходни връзки

1700 КИЛОГРАМА ХРАНИ ДАРИХА ДЕЦА НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.01 секунди