изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 00:44 EEST
ПРИЕТИ СА НАД 1200 МОЛБИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ С ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ    
НовиниНа 170 лева бе увеличен размерът на помощта за отопление с твърдо гориво. Издадени са 7333 заповеди за отпускане и 825 - за отказ

1234 молби за отопление с електроенергия са приети в дирекциите "Социално подпомагане" в Добричка област. Статистиката е към 27 ноември, а кампанията започна в началото на месеца. Получени за четири молби-декларации за отопление с природен газ. Това съобщи вчера Снежана Ванкова, която оглавява регионалната дирекция "Социално подпомагане". Тя припомни, че размерът на помощта за отопление с твърдо гориво бе увеличена от 160 на 170 лева. Общият брой на приетите молби за целеви помощи е 8 158. Издадени са 7 333 заповеди за отпускане и 825 - за отказ.
Към 27 ноември са реализирани 78.27 процента от издадените заповеди за отпускане на целеви помощи. Продължават проверките по домовете на подпомаганите лица и семейства. Санкционирани са 176 от проверените, които не са използвали помощта по предназначение и те са лишени от този вид подпомагане за срок от една година. Единственият коментар, който са направили санкционираните е, че са продали заповедите или доставените вече дърва, брикети или въглища.
През месец октомври в областта са подпомогнати общо 2 687 лица и семейства с помощи по реда на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, сочи още статистиката. Общата сума възлиза на 198 913 лева, посочи Снежана Ванкова. Влияние върху броя на подпомаганите оказва включването на безработни лица в програмата "От социални помощи към осигуряване на заетост" и дейност "Личен асистент" на НП "Асистенти на хора с увреждания".
През октомври за полагане на обществено-полезен труд са насочени 2 612 лица. 149 от тях са отказали, като 132 души не са имали уважителни причини и помощта им за съответния месец е спряна.
През месец октомври в 170 от случаите част от помощта е предоставена в натура - закупуване на хранителни продукти, дрехи, обувки, заплащане на такси за детски градини и др.
 


Сходни връзки

ПРИЕТИ СА НАД 1200 МОЛБИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ С ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди