изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:57 EET
СЪВЕТНИЦИТЕ НА ДОБРИЧКА ОБЩИНА ОТЛОЖИХА ПРИЕМАНЕТО НА ТАКСА СМЕТ    
НовиниВчера се проведе редовното ноемврийско заседание на ОбС на община Добричка. Сред акцентите, които бяха залегнали в дневния ред на сесията, бе отчетът за изпълнение на строителната програма на общината. Капиталът на строителната програма е бил в размер на 2 305 109 лв., които са изразходвани по различните обекти, залегнали в нея. Председателят на ОбС отчете, че 300 000 от цялата сума са целеви средства за четвъртокласната пътна мрежа. За зимно поддържане общината е заделила 12 722 лв., а текущите ремонти, които са извършени от собствени средства, са за 344 000 лв.
Приета бе и представената програмата за опазване на околната среда.

Основно усилията както на общинската администрация, така и на кметовете и кметските наместници по места ще бъдат насочвани към подобряване управлението на отпадъците на територията на общината и въвеждането на разделното сметосъбиране, заяви председателят на ОбС Славка Петрова. За репортер на НДТ тя добави, че това ще е един труден процес, който обаче неминуемо трябва да бъде финализиран.
В рамките на внесената докладна бе представен в залата и резултатът от направена инвентаризация на залежалите пестициди в общината, която е установила, че в резултат на презапасяване, забраняване и ограничаване употребата на отделни препарати на територията на Добричка община има натрупани 82,4 куб. м негодни препарати за растителна защита в твърдо и течно състояние, разположени в 15 склада. Отчетено бе, че са почистени деретата по поречията на Суха река, Батовска и други в села от общината на обща стойност 42 589 лв. Изградени са нови водопроводни мрежи на селищните водоснабдителни системи в селата Житница, Бенковски и Опанец за 25 020 лева. Извършени са ремонти по техническото състояние на язовирите общинска собственост за 17 193 лева.
Съветниците отложиха за следващо заседание приемането на такса "Смет", с мотива да бъдат по-прецизирани предложенията на вносителя. Разглеждайки постъпили молби на граждани за подпомагане, в залата настана дебат, като се стигна до негласно съгласие да бъдат доуточнени критерии, по които ще се разглеждат постъпили молби и на кого точно и за какво общината да опуска помощи. Едно от предложенията дори бе тази инициатива да бъде поета от кметовете и кметските наместници по места, които да разглеждат молбите на хората по места. Съветниците не се съгласиха Добричка община да се включи с финансиране в разработването на работен проект на колегите си от Силистра за изграждане на газопреносна мрежа. От трибуната Илко Миланов заяви, че според него не става ясно този работен проект, за който се искат средства само чертеж ли ще бъде или това ще е реално изпълнение на обект - газопровод. В залата дори се прокраднаха реплики, че Силистра трябва да плати на община Добрич, защото газопроводът, който искат да си направят като отклонение от сега съществуващото трасе на ЧТК, ще минава през територия на общината.
 


Сходни връзки

СЪВЕТНИЦИТЕ НА ДОБРИЧКА ОБЩИНА ОТЛОЖИХА ПРИЕМАНЕТО НА ТАКСА СМЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди