изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:28 EEST
ЛЕВСКИ ПОБЕДИ С 1:0 ЧЕРНОМОРЕЦ С ГОЛ НА ДОМОВЧИЙСКИ    
СпортС гол на резервата Валери Домовчийски в 112-ата минута Левски победи Черноморец с 1:0 в осминафинален мач от турнира за Купата на България.

В средата на второто продължение младокът се възползва от грешка на защитника Николай Кръстев и простреля вратаря Георгиев за 1:0.

"Сините" удариха две греди чрез Димитър Телкийски в 12-ата минута с шут от 11 м и защитника Игор Томашич с глава през първото продължение. Домакините също улучиха греда след удар от фаул на Митко Трендафилов през второто полувреме. В предишния кръг на турнира Левски победи на същия стадион в Бургас и Нафтекс, като обърна мача до 3:2, след като губеше с 0:2.

 

 

ПИРИН ИЗХВЪРЛИ ЛОКОМОТИВ (СФ) ОТ ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ

 

Футболистите на Пирин сътвориха най-голямата изненада в осминафиналите от турнира за Купата на България. “Орлетата” отстраниха един от основните претенденти за спечелване на второто по престиж отличие в страната ни Локомотив (София) с 6:5 след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията резултатът бе равен - 2:2. На стадион “Христо Ботев” пред около 4500 зрители домакините поведоха в 13-ата минута чрез Георги Георгиев. В края на първата част Цветан Генков направи 1:1, след като в 42-ата минута изпълни точно наказателен удар. Четвърт час преди последния съдийски сигнал Саша Антунович изведе столичани напред. В 78-ата минута Калоян Караджинов получи червен картон, след като репликира арбитъра Мартин Богдев. И когато “железничарите” вече се виждаха на четвъртфинал, вратарят Голубович направи грешка, която в последствие се оказа фатална, тъй като след нея Павлин Тодоров реализира за 2:2. В продълженията до нови попадения не се стигна, но пък съдията изгони и футболист на Пирин. В 99-ата минута Николай Бодуров получи втори жълт картон. Така след два часа футбол мачът завърши 2:2, а Мартин Богдев вдигна рекордните 17 жълти и 2 червени картона. При дузпите благоевградчани бяха по-точни и след три спасявания от страна на Иво Иваников Пирин спечели с 4:3. Решителната дузпа бе пропусната от Диян Дончев. След този успех “орлетата” станаха единственият отбор от “Б” група, който намери място на четвъртфиналите.

 

Резултати от осминафиналните мачове в турнира за Купата на България

 

Монтана - ЦСКА        1:2

Литекс - Рилски спортист   4:0

Дунав - Локомотив (Пд)      1:4

Славия - Ботев (Пд)  3:1

Сливен - Берое         1:2

Вихрен - Черно море 4:3 (след дузпи, в редовното време и продълженията 0:0)

Пирин /Бл/ - Локомотив (Сф)        6:5 (след дузпи, в редовното време и продълженията 2:2)

Черноморец - Левски         0:1 (след продължения, в редовното време 0:0)

 

 


Сходни връзки

ЛЕВСКИ ПОБЕДИ С 1:0 ЧЕРНОМОРЕЦ С ГОЛ НА ДОМОВЧИЙСКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди