изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:01 EEST
ЦОНКО ЦОНЕВ ПРАВИ ПЪРВА КОПКА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ИНФРАСТРУКТУРА В НАР „ЯЙЛАТА"    
НовиниДнес ще бъде направена първа копка за реализацията на проект на община Каварна за изграждане на инфраструктура в националния археологически резерват „Яйлата", съобщиха от пресслужбата на морското кметство. Първата копка ще бъде направена от кмета на общината Цонко Цонев.

Проектът „Яйлата" - туристическа атракция с развита и достъпна инфраструктура" е на обща стойност 270 000 евро, като участието на общината е в размер на 33 000 евро.  Строителните работи ще бъдат извършени от „Пътно строителство и поддържане" ЕАД - Добрич. Предвижда се изграждане на път и паркинг до НАР „Яйлата", туристическа инфраструктура в самия резерват, подходяща маркировка към подходите на самите обекти за посещение, както и направа на съоръжения за наблюдение на животни. „Яйлата" е уникален природен обект, в който редки животински видове и скали се съчетават с паметници на историческото наследство. Туристическият интерес към резервата непрекъснато нараства. Ще бъдат поставени рекламен билборд и информационни табла в опорните точки на дестинацията. Проектът включва още откриване на център за посетители в с. Камен бряг и оборудване на конферентна зала.
 


Сходни връзки

ЦОНКО ЦОНЕВ ПРАВИ ПЪРВА КОПКА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ИНФРАСТРУКТУРА В НАР „ЯЙЛАТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди