изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:21 EEST
КОНСУЛТАЦИИ ПО ВЪПРОСИ ЗА СПИН В ДОБРИЧКА ГИМНАЗИЯ    
ОбразованиеС поредица от прояви е отбелязан Световният ден за борба със СПИН - 1 декември, в Професионалната гимназия по механотехника и електротехника "М.В.Ломоносов" в Добрич. На 30 ноември на входа на училището, пред лекарския кабинет и в учителската стая са поставени плакати, получени от отдел "Образование и култура" на община Добрич.

Рано сутринта на 1 декември е реализирано радиопредаване, посветено на датата, разказаха от училището. След това на входа на гимназията са раздавани презервативи и картички, осигурени от общината и РИОКОЗ. Всички ученици, учители и служители са закичени с червена панделка - международния символ за съпричастност към проблема СПИН. През голямото междучасие гост на училищното радио е бил медицинският специалист, обслужващ гимназията. Той е обяснил как можем да се заразим със СПИН, каква е разликата между серопозитивен и болен от СПИН, къде можем да се изследваме. Паралелно с това през деня във всички междучасия е имало консултации по въпроси, свързани с това заболяване. Те са проведени от Преслав Петров - ученик от гимназията, обучен по проблемите за превенция на ХИВ и СПИН на национални семинари, организирани от РИОКОЗ. Възпитаници на гимназията, членуващи в БМЧК са участвали в мероприятията, организирани в центъра на Добрич - раздавали са презервативи и брошури.
 


Сходни връзки

КОНСУЛТАЦИИ ПО ВЪПРОСИ ЗА СПИН В ДОБРИЧКА ГИМНАЗИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди