изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:05 EEST
186 ОДОБРЕНИ ПО ПРОЕКТА "ГАРАНЦИОНЕН ФОНД ЗА МИКРОКРЕДИТИРАНЕ"    
Новини186 са одобрените и отпуснати кредити в Добричка област по проекта "Гаранционен фонд за микрокредитиране" от неговото стартиране до момента. Консултираните лица са общо 2536, а подадените формуляри за кандидатстване - 230.

Разкрити са 341 нови постоянни работни места. На над 2 милиона лева възлиза стойността на отпуснатите кредити. Това съобщи за НДТ Юлия Цанкова - консултант по микро бизнес за областите Добрич и Варна.
Проектът "Гаранционен фонд за микрокредитиране" стартира пилотно през декември 2001 година в 18 общини на територията на девет области, а от август 2002 г. работи в цялата страна. Неговата главна цел е създаване на нови работни места чрез облекчаване на достъпа на малките и новоучредявани предприятия, както и на физическите лица, до свободни финансови ресурси, необходими за развитие и разширяване на тяхната дейност. Характерно за проекта е, че предоставя достъп до кредитен ресурс на малки и средни предприятия, безработни физически лица, занаятчии, кооперации и земеделски производители, които понастоящем не могат да удовлетворят общите условия на банките. Предоставя се също достъп до кредити за стартиращ бизнес, субсидиране на лихвата за лица с намалена трудоспособност, предоставяне на парично обезпечение до 100 процента от главницата на кредита.
 


Сходни връзки

186 ОДОБРЕНИ ПО ПРОЕКТА "ГАРАНЦИОНЕН ФОНД ЗА МИКРОКРЕДИТИРАНЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди