изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:59 EEST
БЪЛГАРИЯ ВЛЕЗЕ В ГОЛФ В КАТАЛОГА НА БРИТАНСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ ЗА 2007 Г.    
Новини За първи път България е включена като дестинация в голф каталога на асоциацията на британските туропетароти АБТА за 2007 г. Това съобщи Румен Тодоров от отдела за връзки с обществеността на Международен колеж Албена, който е участвал в най-голямото международно изложение за голф туризъм в Марбея, Испания в края на ноември.

 По време на изложението е бил проявен голям интерес към България като голф дестинация, добави още Р. Тодоров. Множество фирми са отправили запитвания и са изразили инвестиционни намерения за изграждане на игрища. Световноизвестни голфъри, както и туристически фирми, са отправили запитвания кога ще започнат да функционират изграждащите се у нас игрища.

“България има всички шансове да привлече голфъри от цял свят, тъй като климатът и природата у нас са прекрасни. Създават условия за изграждането на компактни и същевременно разнообразни игрища. Сезонът може да трае от 8 до 10 месеца, тъй като климатът го позволява. В това отношение сме конкуренти на Испания, Кипър, Турция, където през лятото тревата става кафява и не може да се играе заради големите горещини” – каза още Тодоров. Той добави, че Добруджанското Черноморие, където в момента се изграждат три игрища, се очертава като основно място за голф туризъм у нас през следващите години.

Голфът като цяло генерира годишно в индустрията на САЩ около 60 млрд. долара, е било отчетено по време на конференцията. Очаква се през 2007 г. да заработи половината от терена на голф игрище "Бляк сий рама" край Балчик, чийто дизайнер е световноизвестният Гари Плеър. Теренът на игрището е общо с 18 дупки. С толкова са и другите две игрища, които се изграждат в района – "Лайтхаус" край Балчик и “Тракийски скали” край Каварна. Техният пуск се очаква през 2008 – 2009 година.

В Международното изложение в Марбея са участвали над 1000 души от 50 страни в света, които са отчели тенденциите и резултатите за 2006 г. и 2007 г. Голфърите в света са над 50 млн. души. Според статистиката средният голфър е на около 40 години, има доход над 50 хил. евро годишно и играе голф 20 пъти в годината. До края на 2006 г. в света пряко за голф почивки, в които влиза настаняване, пътуване, храна и голф игра, ще се изразходят над 20 млрд. евро. С допълнителните разходи по голф почивките - за екипировка и за недвижими имоти по и край голф курортите, сумата надхвърля 50 млрд. евро годишно. НДТ

 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ ВЛЕЗЕ В ГОЛФ В КАТАЛОГА НА БРИТАНСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ ЗА 2007 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди