изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:36 EEST
БАЛЧИК Е ГОТОВ ЗА ДЕКЕМВРИЙСКИТЕ ПРАЗНИЦИ    
НовиниГотова е вече празничната програма на Балчик по случай предстоящите Коледни и Новогодишни тържества, съобщиха от местната община.

Вчера в храм "Св. Никола" имаше празнична вечерня - петохлебие, а днес от 8 часа отец Георги ще отслужи празнична утринна и света литургия в чест на Свети Николай - Чудотворец. Програмата предвижда още празничен водосвет и даване на оброк с риба. Инициативите са в чест на 140-годишнината от основаването на храма и днешния празник на светеца.

От Галина Неделчева, която е началник на отдел “Образование и хуманитарни дейности” към община Балчик, разбрахме, че местната Държавна дивечовъдна станция е предоставила 26 елхи на училищата и детските градини.

Градът вече е украсен, а кметството е подготвило интересна програма за своите съграждани за предстоящите  празници. Утре от 17.30 часа ще бъде изнесен празничен концерт на БФ “Данс при НЧ “П.Хилендарски” и ТФ “Ритъм” при ОДК в НЧ “П.Хилендарски”. “Лудориите на Стопчо и Светофарчо” – детски спектакъл на Държавен пътуващ театър София ще бъде на 11 декември. Същия ден “Марихуаната на мама е най-добра” - комедия от Дарио Фо, ще бъде представена пред балчиклии  от Държавен пътуващ театър София.

На 15 декември от 15 часа е началото на Коледна изложба на детско творчество “Здравей Коледа!”, а от 18 часа ще започне празничен концерт на състав за популярни песни при НЧ “П.Хилендарски”. Коледният турнир по шахмат за купа “Дионисополис 2006” е предвиден за 16 декември от 9 часа.

На 20 декември ще е общоградският концерт “Весела Коледа! Честита Нова година!"

Ден по-късно жителите на Белия град ще се насладят на Коледен концерт на хорова школа “Черноморски звуци” при читалище “Паисий Хилендарски” – Балчик. Същия ден е и празничният концерт на самодейни колективи при читалище “Васил Левски” гр. Балчик. НДТ

 


Сходни връзки

БАЛЧИК Е ГОТОВ ЗА ДЕКЕМВРИЙСКИТЕ ПРАЗНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди