изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:07 EET
Две показни стрелби в столицата (ОБЗОР)    
Ред и сигурностСофия. Наркодилърът Радослав Иванов Велков, по прякор Темерута, бе прострелян в столицата малко преди 17 часа тази вечер. Инцидентът стана на бул. “Цар Борис ІІІ”, близо до столичното VІ РПУ пред заведение. Велков е бил с жена, която се е представила за негов адвокат. Тя е задържана и се разпитва в момента.


Велков бе откаран с линейка към Военномедицинска академия, където, по първоначална информация, е приет в много тежко състояние, прострелян в главата. По-късно беше съобщено, че е открит и изоставен микробус, от който се предполага, че е стреляно по Радослав Велков.
Радослав Велков е криминално проявен. В публикации в пресата името му се свързва с това на Димитър Вучев – Демби. По време на едно от заседанията по делото срещу Маргините е станало ясно, че Демби е поръчвал три убийства – на конкурентите си в наркобизнеса, сред които се сочи и Радослав Велков.
Около 8,30 часа тази сутрин бе стреляно и по колата на 33-годишния Димитър Вучев - Демби. Инцидентът е станал на кръстовището на ул. “Крайречна и бул. “Симеоновско шосе”. Демби и съпругата му пътували в аудито си, когато неочаквано червен “Опел” го подминал и човек от него стрелял. От изстрелите стъклата на колата му са изпочупени. Няма пострадали хора. Извършен е оглед на мястото на инцидента, а Вучев е разпитан в столичната полиция.

http://www.focus-news.net

6.12.06: Прострелян Темерута, атентат за Демби
06 декември 2006 / News.dir.bg
Радослав Иванов Велков - Темерута (34 г.) бе прострелян малко преди 17 часа в района на бул. "Цар Борис Трети" в София - близо до кафене около Шесто РПУ. Това е втори опит за убийство на важна фигура от престъпния свят в сряда, 6 декември, след като в 9 часа имаше стрелба по колата на Димитър Вучев - Демби.
По Велков - Темерута е стреляно от микробус, който впоследствие беше открит от полицията. Той е уцелен с един куршум в тила и откаран във ВМА, съобщи д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ, цитиран от БТА. БНТ, обаче, предаде, че състоянието му е стабилизирано и няма опасност за живота му. По време на стрелбата Темерута е бил придружен от жена, която твърди, че е негов адвокат. Тя е задържана от полицията за разпит. Според полицаи Темерута е викан в РПУ-то заради атентата срещу Демби, който беше организиран 8 часа по-рано. Известно е, че Темерута е един от основните конкуренти на Демби на наркопазара. Официално няма връзка между двете покушения, но според запознати е очевидно, че двата инцидента са свързани. Не е ясно дали те са поръчани от двамата пострадали, или от трето лице. По време на едно от заседанията по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови защитеният свидетел по делото - Велин Добрев, е разказал, че Демби му е поръчал убийствата на трима души, като мотивът бил, че те готвели покушение срещу него. Трите мишени на Вучев са братята Балеви и Радослав Иванов – Темерута.


 

 


Сходни връзки

Две показни стрелби в столицата (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди