изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:38 EEST
ЦЕЛТА НА ПАРТИЯ ГЕРБ Е ВКЛЮЧВАНЕТО НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО В УПРАВЛЕНИЕТО    
Интервюта  Това каза в интервю за НДТ членът на Изпълнителната комисия на новоучредената политическа партия ГЕРБ и лидер за Добричка област Румен ИВАНОВ

- Г-н Иванов, първо нека да кажем точно къде Ви избраха по време на Учредителния конгрес на партия ГЕРБ.
- Както всички вече знаят, в събота в столицата се проведе Учредителен конгрес на политическа партия ГЕРБ, на който бяха избрани и ръководните органи. Аз съм член на Изпълнителната комисия на партията, която се състои от 7 души заедно с председателя. Председател на нашата комисия е и председател на партията - Цветан Цветанов, като срокът, за който сме избрани, е 3 години.
- Какви са задачите на Изпълнителната комисия?
- Ние сме длъжни да изпълняваме решенията на Националното събрание, което е най-висшият орган на партията, изготвяме бюджета, подготвяме предизборните стратегии...
- Като стана дума за предизборни стратегии, ще участва ли ГЕРБ в предстоящите избори през 2007 г. - за евродепутати и за местна власт?
- Да, категорично ГЕРБ ще участва и в двата избора самостоятелно.
- Какви цели си постави ГЕРБ и какво става сега със сдружението?
- Основната цел, която си поставя партията, спечелване на задаващите се избори и включване на гражданското общество в управлението на общините и държавата. Защото ние вярваме твърдо, че обществото трябва да налага мнение и да диктува промяната в политиката. Това е залегнало в и политическата ни платформа, и в икономическата програма. Основни приоритети в програмата на партията са борбата с корупцията по всички етажи на властта, борбата с престъпността и реална реформа в съдебната система. Сред другите акценти, на които залагаме, е семейството и възпитанието на подрастващите. Що се отнася до икономическата ни програма - там залагаме на възможността за развитие на обикновения човек. Именно така страната ще може да върви напред, защото обикновеният човек е основен данъкоплатец в държавата. По тази причина като основни пунктове в икономическата програма, които искаме да постигнем, са 10 % данък печалба, 800 лв. да стане необлагаемият минимум, ДОД да 10 %. Същевременно за бизнеса да има 0 % данък при инвестиции в стратегически сектори като туризъм и селско стопанство и 0 % данък при реинвестиции. Ще се борим да бъде въведена и данъчна амнистия - период, в който при обявяване на недекларирани доходи, ще се плащат минимални данъци и драстично по-високи ставки за укрити доходи след това.
Що се отнася до сдружението "Граждани за европейско развитие на България", то продължава да съществува паралелно с партията. Тъй като не е политическо, в него могат да членуват както държавни служители, които нямат право да са членове на партии, така и членове на други партии. Сдружението е отворено и в същото време ще бъде един от корективите на партия ГЕРБ. Сега след учредяването на партията, нейни структури ще бъдат изградени както в областните центрове, така и по общини, а също и в клубове,  докато сдружението ще има структури само на областно ниво.
- Какви ще бъдат ангажиментите на партия ГЕРБ и сдружението "Граждани за европейско развитие на България" в Добричка област?
- Мащабни и отговорни. Със стратегическа насоченост за възраждане на Добруджа. За тази цел предстои да разработим конкретна програма за Добричка област. Тя ще се отличава с конкретност и в нея няма да има празни обещания за светло бъдеще, които да бъдат капани за избирателите преди избори, а после да следват оправдания, че коалиционните партньори са виновни за спуканите предизборни балони.
 


Сходни връзки

ЦЕЛТА НА ПАРТИЯ ГЕРБ Е ВКЛЮЧВАНЕТО НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО В УПРАВЛЕНИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди