изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:41 EEST
МИНИСТЪР МУТАФЧИЕВ ОТКРИ ОФИЦИАЛНО РЕКОНСТРУИРАНИЯ ВЪЛНОЛОМ НА ПОРТ БАЛЧИК    
Икономика

Боряна БОЖИДАРОВА: На 6 декември - Никулден, министърът на транспорта Петър Мутафчиев и директорът на държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" Петър Сеферов в присъствието на кмета Красимир Михайлов официално прерязаха лентата на реконструирания и укрепен вълнолом на пристанище Балчик. На всички моряци и присъстващи министър Мутафчиев честити празника.



Съоръжението ще даде възможност за целогодишна работа на пристанището, като едновременно ще бъде и атракция за града, заяви министърът на транспорта. Създаването на добри условия за морския транспорт и развитието му ще затвърди  позициите на България като една от морските страни в Европейския съюз, подчерта още той.
Изразходените средства за рехабилитацията на вълнолома са над 4 млн. лева от държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура".
Съоръжението е построено през 1942 година и оттогава е в ефективна експлоатация. За този период от 64 години не са извършвани основни ремонтни дейности, което наложи рехабилитацията на вълнолома.
Ремонтните работи обхващат изграждането на каменно-насипна берма и защитен пласт от хексалеги на вълнолома от страната на открито море. Увеличена е защитата от преливане чрез изграждане на вълнобой. С това се  осигуряват максимално безопасни условия за акостиращите кораби. Възстановени са горната и тилната част на вълнолома. За туристите и местните посетители са оформени панорамни площадки за наблюдение на морето и на Балчик. На вълнолома е поставено осветление.
Рибарите, които ежедневно хвърлят въдиците си от вълнолома, ще продължат безпроблемно да ползват обновеното съоръжение, заяви директорът на "Пристанищна инфраструктура" Петър Сеферов.

 


Сходни връзки

МИНИСТЪР МУТАФЧИЕВ ОТКРИ ОФИЦИАЛНО РЕКОНСТРУИРАНИЯ ВЪЛНОЛОМ НА ПОРТ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди