изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:36 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие  на територията обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са  регистрирани 4 престъпления и произшествия.

       
   1. На 06 декември 2006 година, във  Второ РПУ - Добрич е получено съобщение от с. Пчилник, общ. Добричка, за това, че неизвестно лице, чрез взлом е влязло в магазин, намиращ се на територията на селото и е извършило кражба цигари и парична сума от около 30 лева.
  По случая работят служители на Второ РПУ - Добрич, провеждат оперативно - издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние.
  Образувано е досъдебно производство.

  2.  На  05/06 декември 2006 година, в гр. Шабла, неизвестно лице, чрез взлом влизло в складово помещение и е извършило кражба на моторен трион.
  Случаят се изяснява от служители на РПУ - Шабла.
  
             През денонощието на територията обслужвана от ОД "Полиция" - гр. Добрич, са регистрирани 4 пътно-транспортни произшествия с материални щети по автомобилите, съответно 2  от пътно - транспортни произшествия са станали на територия на гр. Добрич и 2 пътно - транспортни произшествия са регистрирани на територията на община  Добричка.
  
  За времето от 23.15 часа на 06 декември 2006 година до 00.10 часа на 07 декември 2006 година, от служители на РПУ- Албена и РПУ - Балчик, на територията на община Балчик са установени двама водачи на леки автомобили от с. Рогачево и с. Соколово, общ. Балчик, съответно на 27 и 45 години, които са управлявали след употреба на алкохол над 1.2 промила на хиляда. Техническите средства с които е изпробвани водачите са отчели 2.37 и 2.63 промила на хиляда.
  Двамата водачи са задържани за срок от 24 часа в РПУ- Албена и РПУ - Балчик, тъй като деянието им е престъпление, което е визирано в чл.343 "Б", ал.1 от НК.   
   
  Поделенията ОД "ПБЗН"- гр. Добрич не  са участвали в гасенето на   пожари и аварийно - спасителни дейности.

                        На  вниманието на гражданите на област Добрич !


                                                         Уважаеми  граждани,

            Във връка с наближаващите студентски, коледни и новогодишни празници, както и броени дни преди присъединяването  на страната ни към Европейският съюз,  ОД "Полиция" гр. Добрич си позволява за пореден път да напомни на гражданите  от област Добрич, че не са малко случаите, когато празничното настроение е помрачено от трагични инциденти, свързани с използването на пиротехнически изделия и огнестрелни оръжия.
          Причините за инцидентите са комплексни, но най-често са в резултат на:
 1/неправилно боравене с пиротехнически средства;
 2/използване на огнестрелно оръжие в нарушение на закона за контрол на взривните вещества огнестрелните оръжия и боеприпасите;
 3/ боравене с пиротехнически средства и огнестрелно оръжие след употреба на алкохол или наркотични вещества;
 4/  боравене с неразрешени взривни вещества;
 5/ недостатъчен родителски контрол, а често пъти и с разрешение от родителите  малолетни и непълолетни деца  боравят с пиротехнически средства;
           Необходимо е гражданите на областта да знаят, че според съществуващата законова база  като сериозни се класифицират  следните нарушения :
          1/ продажбата, носенето и съхранението на пиротехнически изделия от лица, които не притежават разрешения за тази дейност;
           2/ продажбата на пиротехнически изделия на лица под 18 години;
           3/ продажба на пиротехнически изделия на нерегламентирани места ;
    4/ задействането на пиротехнически средства на открити обществени места, спортни съоръжения,публични мероприятия и в близост до здравни и учебни заведения;
   5/употребата на не по предназначение на огнестрелно оръжие или по начин създаващ опасност за живота и здравето на граждани;
             Особенно важно е да се знае от притежателите на огнестрелно оръжие, че при констатиране на нерегламентирана употреба, съгласно чл.25, ал.1 и  2 от ЗКВВООБ оръжието се изземва, а разрешението за неговото притежаване се отнема за срок от 1 до 10 години. 
             С оглед гарантиране спокойствието и сигурността на гражданите и недопускане на инциденти с пиротехнически средства и огнестрелни оръжия, през следващите празнични дни, служителите на полицията ще извършват системни и целенасочени проверки, а спрямо нарушителите ще бъде прилагана цялата строгост на закона.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди