изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-05-31 @ 20:36 EEST
СТУДЕНТСКИЯТ ЖИВОТ - КУПОНИ И ИЗПИТНИ ЕМОЦИИ    
НовиниРазговор с Илко Колев - за студентите и вълненията, за приемането на България в Европейския съюз, за реализацията на младите хора... Преподавателите да му мислят - днес ще ги оценяват студентите - разбира се, с една голяма УСМИВКА

Илко Колев е завършил "Библиотечно-информационни дейности" в Колеж-Добрич, към Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". В момента учи в колежа втора специалност - "Информационни технологии" . Координатор е за Добрич на Студентския съвет към ШУ

-   Предлагам д започнем  нашия разговор с купона, който ще се вихри утре /б.р. днес/. Какво предвиждате за отбелязване на Студентския празник?
- Приготвили сме много интересни и закачливи призове от името на студентите към преподавателите. Това ще бъде  оценка за тях - разбира се, с една голяма усмивка. Нещо, което не е правено досега по този начин. Искаме да им покажем, че и ние сме ги забелязали, а не само те нас. Мисля, че ще бъде много весело. Купонът ще е, по традиция, в ресторант "Добруджа". Ще присъстват много студенти, преподавателския колектив, ръководството.
- В какво се изразява дейността на Студентския съвет тук, в Колеж-Добрич?
- Нашата дейност се реализира с помощта на 12 студенти, които влизат в този координационен съвет. Занимаваме се, например, със събирането на документи за стипендии, кандидатстване за стипендии - за целогодишни, инвалидни, за помощи и т.н. Помагаме и при организирането на различни мероприятия. Вие знаете, че нашите основни прояви са три пъти в годината - пролетния бал, който е по инициатива на директора на колежа доц. Славка Славова, откриването на учебната година и отбелязването на студентския празник.
- В момента учите втора специалност - "Информационни технологии". Защо се насочихте точно към нея?
- При тази настъпваща модернизация мисля, че това вече е не само специалност, а едно общо условие. И то е валидно за всеки, който кандидатства за работа. Мисля, че колкото повече човек се развива в тази област и има повече познания, толкова по-конкурентноспособен ще бъде на пазара на труда.
- Какви са за Вас емоциите на студентския живот?
- Тук основно опираме до максимата - който както си го направи. Естествено, млади хора - купони. Интересно е. А също емоции има и покрай изпитните сесии.
- Какво мисли един млад човек, студент, за предстоящото приемане на България в Европейския съюз?
- Моята гледна точка е, че още не сме готови за това. Рано е, избързваме.
- Защо?
- Страната ни не е готова - икономически, а и не само. Има много въпроси, които трябва да се решат. А и самото управление, хората, които ни управляват... Ето сега много е актуална темата за отваряне на досиетата.
Като цяло, мисля, че всичко се наду до някъде изкуствено.
- Мислите ли за някаква реализация зад граница?
- Честно казано още не съм разсъждавал в подобна насока. Мисля че, един млад и кадърен човек все още може да се реализира и в собствената си страна. Един млад, контактен, образован човек би трябвало да може да се котира.
- Вашето пожелание към колегите Ви по повод празника?
- Все така весели емоции. Много успешни изпитни сесии. И най-вече - купонът да продължава.

Интервюто взе Велина ВЛАЙКОВА

 


Сходни връзки

СТУДЕНТСКИЯТ ЖИВОТ - КУПОНИ И ИЗПИТНИ ЕМОЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди