изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:17 EEST
ИЗЯСНЯВАТ СИГНАЛИ ЗА НАСИЛИЕ НАД ДЕЦА    
НовиниСедем сигнала за насилие над малолетни и непълнолетни са получени през ноември в Отдела за закрила на детето в Добрич, съобщи за НДТ неговият началник Иванка Титова.

Тя поясни, че става дума за физическо и психическо насилие, няма сигнали за сексуално. В повечето случаи става дума за проблеми в семейството. Например, когато бащата злоупотребява с алкохол и неговата агресия към майката се насочва и към детето. Често пъти се касае за развод, което рефлектира и върху децата, обясни Ив. Титова. Един сигнал е получен за насилие в училище - става дума за случая в добричка професионална гимназия, когато едно момиче удари друго.
В момента се извършват проверки по подадените сигнали и, ако действително се констатира, че е упражнено насилие над децата, ще се предприемат мерки. Като цяло психическото насилие трудно се доказва, но при всички случаи специалистите започват работа с детето. Ако се установи, че то е сериозно застрашено, може да се предприеме и извеждането му от семейството и поставянето му под полицейска закрила.
 


Сходни връзки

ИЗЯСНЯВАТ СИГНАЛИ ЗА НАСИЛИЕ НАД ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди