изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:56 EEST
ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В МУЗЕИ И ГАЛЕРИИ    
КултураДобричлии ще могат да посетят безплатно музейни обекти и изложби в галерията, както и да гледат спектакли


Присъединяването на България към Европейския съюз ще бъде отбелязано с безплатни спектакли, концерти и изложби в цялата страна по време на Дните на отворените врати на културните институти през януари 2007 г., съобщиха от Министерството на културата. По този повод в община Добрич е получено писмо от министър Стефан Данаилов, в което той призовава и нашите културни институти да се присъединят към инициативата.
Регионалният исторически музей обявява Ден на отворените врати на 10 януари от 10 до 18 ч. Добричлии ще могат да посетят безплатно музейните обекти, като ще се изнасят и лекции. Галерията отваря вратите си на следващия ден в същите часове. Жителите на града ще имат възможността да разгледат постоянната експозиция с живопис, скулптура и графика, тематичните колекции "Златото на Добруджа", "Хартията" и "Добруджански художници", временната изложба с рисунки на Янко Атанасов. Специално по повод приемането ни в ЕС ще се открие изложба от фонда на галерията - "Европейски маршрути". От 8 до 12 януари ще се организира ателие с малчугани от целодневни детски градини.
Безплатни спектакли организират театрите в Добрич. На 10 януари в ДТ "Йордан Йовков" ще се играят представления на "Църква за вълци" /за възрастни/ и "Джуджето Дългоноско" /за деца/. На 10 януари с безплатно представление в инициативата ще се включи и кукленият театър "Дора Габе".
 


Сходни връзки

ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В МУЗЕИ И ГАЛЕРИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди