изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:34 EEST
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРАЩА ПИСМО ДО ПРЕЗИДЕНТА ВЪВ ВРЪЗКА С НАТУРА 2000    
НовиниОбластният управител Динчер Хаджиев е изпратил писма до президента на Република България, председателя на 40-ото Народно събрание, министъра на околната среда и водите и парламентарния омбудсман във връзка с възникналото напрежение в Добричка област и проведените работни срещи и разговори с представители на общини, инициативни комитети и отделни граждани по повод НАТУРА 2000.

Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация. В писмата са изложени позициите на горецитираните организации относно определянето на Националната екологична мрежа НАТУРА 2000 за територията на област Добрич.
"Като отчитаме несъмненото значение на територията на област Добрич за съхраняване на биологичното разнообразие - по Северното Черноморие преминава един от най-важните миграционни пътища на птици - VIA PONTICA, както и текущото състояние от сравнително гъсто разположена мрежа от съществуващи защитени територии по смисъла на Закона за защитените територии, най-важните обобщения от предложенията на общини и инициативни комитети са следните..." - се казва в писмото. По-нататък е посочено искане да бъдат преразгледани и редуцирани предложенията в списъците и по двете директиви, като защитени зони по НАТУРА 2000 по Черноморското крайбрежие останат в границите на съществуващите до момента защитени територии в областта или се увеличат с лимитирани площи около тях. Така също да се прецизират новообявени защитени зони по НАТУРА 2000 във вътрешността на областта като тези територии да бъдат съобразени с планирани проекти от изключителна важност за социално-икономическото и екологично развитие на област Добрич. Настоява се също защитените зони и по Директивата за птиците да изключват урбанизираните територии, населени места, курортни и промишлени зони, селищни образувания и др.
 


Сходни връзки

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРАЩА ПИСМО ДО ПРЕЗИДЕНТА ВЪВ ВРЪЗКА С НАТУРА 2000 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди