изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:06 EEST
80-ГОДИШНА ЖЕНА: "СЕМЕЙСТВО ОТ СЕЛО ЗЛАТИЯ МЕ ИЗМАМИ"    
НовиниСемейство от Златия се сдобило с натурални актове за къща и земя в селото, както и с гарсониера в Добрич, без да брои стотинка.

Това сподели пред журналисти в Добрич 80-годишната Цонка Стоянова. С историята си старицата запозна медиите, за да може други възрастни хора да не повтарят нейните грешки.

През далечната 1985 година баба Цонка се сдобила с апартамент в града. Две години по-късно заминала да живее в София, за да се стигне до 2000 година, когато заедно с нейния съпруг решават да се върнат в Добрич. През декември 2003 година главата на семейството починал и оставил съпругата си в добро материално състояние. Точно в този момент Цонка Стоянова видяла голяма помощ от Коста Маринов Атанасов от село Златия и неговата съпруга. В резултат на това старицата им се предоверила и решила да им прехвърли имотите, тъй като младото семейство много й помагало. "Направихме фиктивна продажба. В нотариалните актове записахме, че съм получила 1250 лева за къщата на село, 1200 лева - за 13,600 декара земя,  и 8300 лева - за гарсониерата в Добрич. Всъщност обаче никакви пари не съм получила. Очаквах семейството да продължи да се грижи за мен, а в замяна на това по-късно ми казаха, че прехвърлянето било, за да ми направят погребение. Тогава им казах дали няма да ми излезе това погребение златно. Разбрах, че са продали земята, без да ме информират. Законово имат това право, но морално нямат. В договора за апартамента има клауза, че мога да го ползвам до края на живота си", сподели възрастната жена, която в понеделник влиза да живее в Дом за стари хора. Преди това тя ще се консултира с адвокат дали може да даде под наем гарсониерата, тъй като с права над жилището Коста Маринов щял да бъде след смъртта на Цонка Стоянова.

Екипът на НДТ потърси за коментар Коста Маринов. Той не бе у дома си, но говорихме по телефона с неговата съпруга, която реагира по следния начин: "Какво е трябвало, сме дали. Ако баба Цонка има претенции, да отиде в съда. Не коментирам". Веднага след това съпругата на Коста тръшна слушалката на телефона. НДТ

 


Сходни връзки

80-ГОДИШНА ЖЕНА: "СЕМЕЙСТВО ОТ СЕЛО ЗЛАТИЯ МЕ ИЗМАМИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди