изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:18 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ: КАК СЕ ТОПЛЯТ КЛАСНИ СТАИ С МИНИСТЕРСКИ ОБЕЩАНИЯ    
ЛюбопитноВчера добричките училища "изпищяха", че положението с горивото е критично.

 Най потърпевши се оказаха Езикова гимназия, Хуманитарна Гимназия, СОУ" Климент Охридски" и ОУ "Панайот Волов" - заявиха от Регионалния инспекторат на МОНТ. Там "валяха" писма от директорите, които се принудени да намаляват часовете, за да пестят буквално "капките" гориво през вчерашния ден. "Не ни остава нищо друго освен да одобряваме решенията на директорите, защото положението наистина е критично. Съобразяваме се само с това класната да протичат при пълни часове. Но е изключително трудно..." - заяви експертът в РИ на МОНТ г-н Нейчев.
ПАК ПОСКЪПВА ХЛЯБЪТ, БРАШНОТО ПОЕВТИНЯВА
Нови цени на насъщния въвежда от 16 декември добричкият хлебозавод. Според депозираните нови цени, 700-грамовият хляб "Стара Загора" ще бъде с производствена цена 70 лева. Досега тя беше 68,50 лева... При максимална търговска надценка от 14 процента хляб "Стара Загора" ще се намира в търговската мрежа на Добрич максимум по 79,10 лева. Поскъпва и произвежданият от "Хлебопроизводство и сладкарски изделия" хляб "Добруджа". Според управителя на хлебозавода Енчо Малев причина за поскъпване на насъщния е увеличението на всички производствени разходи. НДТ научи, че са се увеличили цените на маята, на подобрителите за производство за хляб, както и разходите за фонд "Работна заплата". 
НДТ - 10 декември 1996 г.

 

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ: КАК СЕ ТОПЛЯТ КЛАСНИ СТАИ С МИНИСТЕРСКИ ОБЕЩАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди