изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:23 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ: РАЗРЕШЕН Е ТРАНЗИТЪТ НА МЕСО ПРЕЗ РУМЪНИЯ    
ЛюбопитноРумъния е разрешила транзитното преминаване на българско месо, каза вчера за НДТ д-р Димитър Митев от ДВСК в Добрич.

Северната ни съседка бе "сложила бариера" срещу българското месо преди около месец заради шапното огнище в нашата страна. Разрешен е само транзитът, но по принцип не изнасяме месо за Румъния, допълни д-р Митев. В ДВСК-Добрич, още не е получен телекс за вдигане на забраната, очаква се той да пристигне днес. Мерките обаче, които са наложени в месопреработвателните предприятия - за дезинфекция на автомобилите и др., остават в сила.
МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ СТАВАТ НЕПОСИЛНИ
Нови производствени цени на млечните произведения въвежда млекокомбинат "Сердика 90", научи НДТ. Според внесеното предложение в управление "Търговия и контрол по цените" в община Добрич, производствената цена на кравето сирене предстои да стане 470 лева, на килограм кисело мляко - 118 лева, на литър прясно - 69,50 лева, на кашкавал "Витоша" /в зависимост от грамажа на питите/ - между 700 и 720 лева, а на кравето масло - 840 лева.
НДТ 11 декември 1996 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ: РАЗРЕШЕН Е ТРАНЗИТЪТ НА МЕСО ПРЕЗ РУМЪНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди