изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:09 EEST
Община Каварна залага 100 хил. лева в бюджета си за независимо екопроучване    
ЕкологияДобрич В общинския бюджет на Кававрна за 2007 г. ще бъдат заложени 100 хиляди лева за независима експертна оценка на териториите в района, предложени за включване в националната екологична мрежа "Натура 2000".

Това заяви кметът на Каварна Цонко Цонев след инициираната от областния управител среща с кметовете от добруджанските черноморски общини, предаде радио “Фокус” - Варна. Участниците в срещата изказаха подозрението си за коректността на направените вече предложения за защитени територии. Според Славка Колева от Инициативния комитет на собственици на земи в Кранево, чиито имоти поподат в програмата, екоконцепцията е изготвена от студенти, които дори не са посетили местата. По нейни данни авторите не могли да дадат отговор на местните хора какви насаждения е имало в терените. Цонев и останалите кметове в района също нямат данни природозащитниците да са видяли на място терените. Кметът на Шабла Елка Димова отбеляза, че в концепцията на екомрежата е включен плаж “Света Ана”, какъвто изобщо не съществува. Притеснението на кмета на Балчик Красимир Михайлов е, че дори и той не разполага с никаква официална информация кои земи попадат в програмата "Натура 2000".
Йорданка КАЛЧЕВА
 


Сходни връзки

Община Каварна залага 100 хил. лева в бюджета си за независимо екопроучване | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Община Каварна залага 100 хил. лева в бюджета си за независимо екопроучване
Автор: Anonymous да 2006-12-20 @ 11:27 EET
Да  видим  колко от тези пари ще  открадне и този път кмета

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди