изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:47 EEST
УЧИЛИЩНИ ДИРЕКТОРИ ОТ ДОБРИЧ - НА СРЕЩА С МИНИСТЪРА    
НовиниПетима ръководители на учебни заведения от Добрич са участвали в провелата се в събота в столицата Национална среща на директорите на професионални училища в България. Това съобщи за НДТ началникът на Регионалния инспекторат по образование Рина Иванова.

В срещата са участвали министьрьт на образованието и науката Даниел Вьлчев, заместник-министрите Мукаддес Налбант и Кирчо Атанасов, над 120 директори по професионално обучение от страната, експерти от министерството. Тема на дискусията са били мястото на професионалното образование в средното училище и тенденциите в развитието на професионалното обучение. Обсъдени са несъответствия между професионалното образование и потребностите на пазара на труда, участието на представители на бизнеса в училищни съвети, демографските процеси и съществуващата мрежа от професионални училища и други въпроси. По време на форума е представена и Европейската квалификационна рамка, създадена по препоръка на Европейския парламент. До края на 2009 година се предвижда държавите-членки на ЕС да свържат своите национални квалификационни системи в европейската квалификационна рамка.
 


Сходни връзки

УЧИЛИЩНИ ДИРЕКТОРИ ОТ ДОБРИЧ - НА СРЕЩА С МИНИСТЪРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди