изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:45 EEST
КОЛЕДНИТЕ НАДБАВКИ В БЮДЖЕТНАТА СФЕРА - В РАМКИТЕ НА ДО ЕДНА РАБОТНА ЗАПЛАТА    
НовиниОчакванията са община Добрич да преизпълни приходната част на бюджета в размер на 105 - 110 %. Това заяви пред НДТ зам.-кметът по финанси в община Добрич Иван КОЛЕВ

- Г-н Колев, какви са реализираните приходи до 30 ноември от местни данъци и такси?
- При план 2 450 хил. лв., заложени в началото на годината по перо местни данъци - приходи от данък недвижимо имущество и данък МПС, отчетът от началото на годината до 30 ноември е в размер на 2 467 хил. лв., преизпълнението идва от данъка върху МПС. Прогнозата в края на годината е, че ще постигнем изпълнение на данъчните приходи в размер на 109 %.
- Какво е изпълнението по перо общински такси?
- Заложеното в бюджета по отношение на перо общински такси бе в размер на 3 358 хил. лв. Отчетите, направени в началото на последния месец на годината показват, че до момента изпълнението е в размер на 3 204 хил. лв., като смятаме, че и тук ще постигнем 100 % изпълнение на плана, след събирането на дължимите такси за декември.
- Ще има ли преизпълнение и на приходите от имущество?
- Приходите от имущество се разделят на две основни пера - продажба на активи, където планът ни бе 3 050 хил. лв. и към момента реализацията е 3 091 хил. лв. Приходите от наеми на общинско имущество са заложени като план в размер на 200 хил. лв., а изпълнението е 207 хил. лв. само до края на ноември. Общо неданъчните приходи по план са в размер на 7 766 хил. лв. и изпълнението им до момента е в размер на 7 464 хил. лв. Очакванията ни на базата на анализите, които сме направили е, са в края на годината да имаме преизпълнение и тук в размер на 102 % спрямо планирането. Общо приходната част на бюджета в частта от местни данъци и такси очакваме да бъде преизпълнена в размер на 105-110 %. Със сигурност ще влезем в новата година с един добър преходен остатък. Това от своя страна ще ни даде възможността да имаме една стабилна основа при планирането и изготвянето на бюджет 2007. Очакванията ни са да планираме в размер на 32-33 млн. лв. за община град Добрич за следващата година. За сравнение можем да кажем, че първоначално за 2006 г. бе приет бюджет на общината в размер на 28 368 хил. лв., като с приетите актуализации в момента той достигна 33 341 хил. лв.
- Това, което вълнува хората, след приемането на бюджет 2007 на първо четене в НС, е предложението за увеличение на данъчните оценки. Вярно, че все още не е окончателно приет бюджетът, но ако се одобри това предложение, с колко ще нараснат данъчните оценки?
- За 2006 г. увеличението на данъчните оценки бе в размер на 25 %, което доведе за Добрич, в зависимост от имота, увеличение между 3.93 лв. и 27 лв. Ако остане и се приеме това предложение от 20 % и на второ четене, то ще означава, че данъчната оценка за имотите в Добрич ще се движи между 3 лв. и 25 лв.
- В навечерието на коледно-новогодишните празници всеки се радва на допълнителния стимул. Ще има ли 13-а заплата за бюджетната сфера?
- Това, което със сигурност към момента мога да заявя е, че в рамките на реализираните икономии от средствата за работна заплата, планирани за 2006 г., на всички от бюджетната сфера ще бъдат дадени допълнителни коледни надбавки в рамките до 1 работна заплата.
 


Сходни връзки

КОЛЕДНИТЕ НАДБАВКИ В БЮДЖЕТНАТА СФЕРА - В РАМКИТЕ НА ДО ЕДНА РАБОТНА ЗАПЛАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди