изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:06 EEST
ЗАНИМАЛНЯТА В ЧИТАЛИЩЕТО ВЕЧЕ Е ЦЕЛОГОДИШНА    
ОбществоДосегашната лятна занималня в НЧ "Йордан Йовков" вече е целогодишна. Това каза за НДТ председателката на читалищното настоятелство Юлия Дрекова. Сформирана е група от деца от предучилищна възраст до четвърти клас.

Идеята е в тази занималня учениците да подготвят уроците си за следващия ден. За желаещите са предвидени също занимания по английски език и компютри, както и включване в други читалищни дейности. Според Ю. Дрекова, въпреки че инициативата за целогодишна занималня бе обявена отдавна, интересът отстрана на родителите сега се дължи основно на факта, че читалищната сграда вече е газифицирана и няма проблем с отоплението през зимата.
През следващата седмица предстои премиера на концерт-спектакъла "Добруджа - наша любов", припомни още председателката на читалищното настоятелство. Той се реализира от театрално студио "Зорница" при НЧ "Йордан Йовков" с ръководител Ема Георгиева. Той се реализира по проект, спечелен пред община Добрич, на стойност около 2000 лева.  Партньори по проекта са основно училище "Панайот Волов" - деца от ромски произход от това учебно заведение участват в спектакъла, и Сдружението на писателите в Добрич. В "Добруджа - наша любов" ще се включат и двама възпитаници на СОУ "Свети Климент Охридски" - с изпълнения на кавал и народна песен. Спектакълът ще бъде по произведения на Йордан Йовков и съвременни автори от Добрич. Сценарият е на Ема Георгиева. Премиерата ще се състои в залата на кукления театър "Дора Габе".
 


Сходни връзки

ЗАНИМАЛНЯТА В ЧИТАЛИЩЕТО ВЕЧЕ Е ЦЕЛОГОДИШНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди