изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:25 EEST
СОЛИДНО ДОБРИЧКО УЧАСТИЕ В КОНКУРСА "СЕВЕРНО СИЯНИЕ"    
Култура22 талантливи деца от вокална студия "Мастер" при СОУ "Св. Климент Охридски" ще участват в 11-ото издание на Международния песенен конкурс "Северно сияние" в Русе, което ще се проведе на 16 и 17 декември. Това съобщи за НДТ едната от ръководителките на студията Стефка Василева.

Ще се представят квартетите "Мастер бойс", "Мастер", "Мастер гърлс", както и индивидуални изпълнители. Децата и техните ръководителки са подготвили специална програма и подходящ репертоар. Те отправят специални благодарности на ръководството на училище "Св. Климент Охридски", както и на всички родители - за подкрепата и създадената добра организация.
Председател на журито на конкурса ще бъде Етиен Леви. При индивидуалните изпълнители участниците са разделени в четири възрастови групи - 7-9, 10-12, 13-16 и 17-25 г. Добричките деца ще посветят своето участие на загиналите при катастрофата край Бяла, както и на загиналите при трагичните инциденти в река Лим и дискотека "Индиго". Предвидено е също при пътуването си децата да минат край мястото на катастрофата при Бяла и да се поклонят пред паметта на жертвите.
Международният песенен конкурс "Северно сияние" се провежда два пъти в годината - има пролетно и зимно издание. Стефка Василева припомни, че при първото издание на надпреварата през 2001 г. изпълнителите от "Мастер" се върнаха със седем награди.
 


Сходни връзки

СОЛИДНО ДОБРИЧКО УЧАСТИЕ В КОНКУРСА "СЕВЕРНО СИЯНИЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди