изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:38 EET
Парламентът въведе винетки за товарните автомобили    
Парламент

Парламентът одобри дневни винетки за товарните автомобили и автобуси. Очаква се следващата седмица правителството да одобри цените на винетките за 2007 година.



Народните представители гласуваха на второ четене промени в Закона за пътищата. Те предвиждат от 1 януари 2007 г. освен седмична, месечна и годишна винетна такса, да бъде въведена и дневна винетка за автобуси и товарни автомобили. Тя ще важи за всички пътни превозни средства с над две оси, предназначени за превоз на товари, състав от пътни превозни средства, както и за специализираните строителни машини, автокрановете, специализираните ремаркета за превоз на тежки или извънгабаритни товари и други специални автомобили, без тролейбусите, ако са с две оси.

Според председателя на Комисията по транспорта Йордан Мирчев освен органите на КАТ контролът за това дали колите се движат с винетка или не, трябва да се търси при взаимодействие с държавната автомобилна инспекция и с Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”, предаде Дарик радио .

През септември директорът на Фонд “Републиканска пътна инфраструктура” Веселин Георгиев обяви, че няма готовност винетките да отпаднат от 2007 г. В началото на юни правителството обяви, че планира отпадане на винетните такси от 2007 г. заради незадоволителни резултати от събирането им. 142 милиона лева са приходите от винетни такси през 2005 г., съобщи Министерство на рeгионалното развитие. http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Парламентът въведе винетки за товарните автомобили | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди