изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:39 EEST
В НАВЕЧЕРИЕТО НА КОЛЕДА МБАЛ-ДОБРИЧ ПОСРЕЩА СКЪПИ ШВЕЙЦАРСКИ ГОСТИ    
ОбществоНа кратко работно посещение в Добрич - четвърто по ред тази година, пристига днес ръководителят на болничното партньорство „Шафхаузен-Добрич" д-р Андре Гредел.

Придружава го   Мариан Пем, завеждащ централна стерилизационна в Кантоналната болница и един от най-верните му сътрудници в сътрудничеството. Целта на визитата на големия приятел на Добрич е подписване на приложение към Договора за партньорство 2006-2010 г. с директорката на МБАЛ-Добрич-АД  д-р Жанина Калинкова, посветено на усъвършенстването  и специализацията на медицинския и техническия персонал като обща  стратегия на партньорите от българска и швейцарска страна. Основните параметри на договора бяха обсъдени съвместно при предишното посещение на госта в началото на ноември.
Друга важна задача на съвместните срещи през седмицата ще бъде технически преглед на състоянието на инсталациите и съоръженията  в стерилизационната  на добричката болница, както и изясняване на по-нататъшното им сервизно обслужване. За целта в петък пристига от Швейцария   Беат Ребер - представител на „Белимед-Саутер", наследник на фирма „Шерер", монтирала преди години модерната техника.   Автоматизираната линия за стерилизация беше доставена благодарение на пилотното участие на МБАЛ в един от най-големите българо-швейцарски проекти, като осигурява качествена работа според европейските стандарти на едно от основните болнични звена.
В понеделник швейцарците ще участват в заседание на медицинския съвет, на което зав.микробиологична лаборатория д-р Нина Александрова ще направи мултимедийна презентация на тема „Антибиотични разходи в болницата". Проектът за мониторинг и управление на употребата на антибиотици, стартирал с подкрепата на швейцарските партньори, се реализира с успех и е сред най-ефективните в здравното заведение.
Въпреки натоварената  работна програма на гостуващите  швейцарски партньори, домакините от болницата  са организирали за тях и празнична изненада: в понеделник вечерта те са поканени на традиционния коледен коктейл, организиран от дирекцията на МБАЛ. От своя страна д-р Гредел също е подготвил  изненада: той лично ще връчи за пръв път т.г. новоучредената  годишна „Награда на Шафхаузен" за най-съществен принос при усъвършенстването и професионалната квалификация и за издигане престижа на болницата. Писмените мотивирани номинации за отличието със значително  финансово покритие вече се събират сред колектива в специално поставена кутия до входа на  хирургичния блок.
 В потвърждение на  добрата  традиция, утвърдила се през 15-годишната история на партньорството,  в навечерието на коледните и новогодишните празници в МБАЛ-Добрич вчера отново пристигна с транспорт на DHL хуманитарно  дарение от Шафхаузен. Помощта е на стойност 58 770 швейцарски франка, като съдържа ценни медицински материали и консумативи за интензивната медицина, неврологията, ортопедията и хирургията. НДТ

 


Сходни връзки

В НАВЕЧЕРИЕТО НА КОЛЕДА МБАЛ-ДОБРИЧ ПОСРЕЩА СКЪПИ ШВЕЙЦАРСКИ ГОСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди