изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:46 EEST
ШОКОЛАДОВА ТЕРАПИЯ ПРЕМАХВА СТРЕСА    
ОбществоДесет добричлийки преминаха курс по козметика, организиран от Бюрото по труда и проведен от варненската професионална гимназия по мода и модна стилистика

Курсът бе финализиран вчера, а събитието се състоя в ресторант "Панорама" на комплекс "България". Десетте участнички в обучението получиха удостоверения за първо квалификационно ниво и показаха наученото в демонстрация.
Курсът е продължил два месеца - 320 учебни часа, след което курсистките са положили изпит по теория и практика. Организиран е от добричката дирекция "Бюро по труда" и е проведен с партньорството на Професионална гимназия по мода и модна стилистика "Богоя" - Варна, която провежда и курс за втора степен на квалификация.
Участниците в обучението са учили теория на специалността, технология на специалността и 220 часа учебна практика, разказа Милка Кънева, която е директор и собственик на професионалната гимназия.
Демонстрацията вчера включваше различни видове терапии и бе представена от курсистките, разделени на пет двойки. Едната е т.нар. шоколадова терапия, която в момента е хит в козметиката, обясни Юлияна Гюзелева, преподавател в гимназията и майстор-козметик. Шоколадът съдържа веществото "теобромин", което съдейства за засилване на кръвообращението и премахва стреса. Показани бяха още хидратираща терапия за мазна кожа, подхранваща терапия за суха кожа, избелваща терапия и една козметична хитринка, която гарантира бързо възстановяване на кожата. Демонстрирани бяха също масаж с вина и терапия с елементи на акупресура.
 


Сходни връзки

ШОКОЛАДОВА ТЕРАПИЯ ПРЕМАХВА СТРЕСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди