изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:52 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие  на територията обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са  регистрирани 3 престъпления и произшествия.

   1. На 13 декември 2006 година, около 03.00 часа, в района на ЖК "Добротица" в гр. Добрич,  след проведени незабавни  оперативни и заградителни мероприятия от полицейски автопатрули на Първо РПУ - Добрич, са задържани две 18 годишни лица от гр. Добрич, който са заподозрени
в това, че през нощта на 12/13 декември 2006 година, в ЖК "Дружба" и ЖК"Добротица" в гр. Добрич, чрез взлом са проникнали в три паркирани автомобила и са извършили кражби на един авторадиокасетофон, два CD - Pleuer  и тонколони.
  След задържането на заподозрените лица, вещите обект на престъпните посегателства са открити от полицията, иззети и ще бъдат върнати на собствениците.
   Работата по изясняването на случаите продължава. До момента на задържането им, двете лица не са били известни на полицията, като извършители на криминални престъпления.
  Образувано е досъдебно производство.
   
    2. На 13 декември 2006 година, в РПУ - Каварна е получено съобщение от фирма,  за това, че 12/13 декември 2006 година, неизвестни лица, от района на с. Българево, общ. Каварна, са извършили кражба на полителенова тръба с обща дължина около 1000 метра.
  По случая работят служители на РПУ - Каварна, провеждат оперативно - издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителите на престъпното деяние.
  Образувано е досъдебно производство.
  
  
 
   През денонощието на територията обслужвана от ОД "Полиция" - гр. Добрич, са регистрирани 4 пътно-транспортни произшествия с материални щети по автомобилите.

  За времето от 07.10 часа до 22.10 часа на 13 декември 2006 година на територията на гр. Добрич, от служители на Първо РПУ - Добрич, са установени четирима водачи на моторни превозни средства от гр. Добрич /3/ и с. Стефаново, общ. Добричка,/1/ съответно на 46, 48, 50 и 55 години, управлявали след употреба на алкохол над 1.2 промила на хиляда.
  Техническите средства с които са изпробвани водачите са отчели, съответно 1.56, 1.27, 1.55 и 1.37 промила на хиляда. Непосредствено преди установяването на употребата на алкохол, 48 годишният мъж, като водач на автобус е участвал в гр. Добрич в пътно - транспортно произшествие с леки материалви щети.
  Деянието на водачите е престъпление по чл. 343"Б", ал.1 от НК.
  Във връзка  с горните случаи, сектор "Пътна полиция - КАТ" при ОД "Полиция" - гр. Добрич, напомня на водачите, че управлението на моторно - превозно средство след употреба на алкохол  се класифицира като изключително сериозно нарушение. Не са малко случаите, когато подобно безотговорно поведение от страна на водачи употребили алкохол и седнали зад воланите на своите автомобили завършва с тежки пътно - транспортни произшествия с трагични последици, както за самите нарушители, така и за други участници в движението.
       
  Поделенията ОД "ПБЗН"- гр. Добрич  са участвали в гасенето на 1  пожар в гр. Добрич  В резултат на пожара не са  нанесени  материални загуби.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди