изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:12 EET
БЛИЗО 400 УЧЕНИЦИ СА ОТПАДНАЛИ ОТ УЧИЛИЩЕ    
НовиниНай-много са  петокласниците. Причините - социално слаби семейства, смяна на местоживеенето, отсъствия от училище

394 ученици са отпаднали от учебните заведения в Добричка област за периода от 15 септември до 5 декември. Най-много са в община Добрич - 80. Това съобщи за НДТ началникът на Регионалния инспекторат по образование Рина Иванова. Данните са били изнесени на съвещание с директорите на всички училища. Единствено в община Шабла няма отпаднали ученици. Данните за другите общини сочат следното: Добричка-35, Каварна-13, Крушари-70, Тервел-61, Балчик-72, Генерал Тошево-63. Причините са различни - социално-слаби семейства, смяна на местоживеенето на родителите, прекалено много отсъствия, коментира Рина Иванова. Тя посочи, че общият брой на отпадналите ученици е по-малък в сравнение с миналата година. Това се дължи на усилията на общините, директорите на училища и класните ръководители. Направено е всичко възможно за прибиране на децата в училище, но въпреки това може още да се работи в тази посока, каза Р. Иванова. Най-много отпаднали деца има в пети клас - както по социални причини, така и заради отсъствия.
И други текущи проблеми са обсъдени по време на вчерашното съвещание с училищните директори от Добричка област. Станало е дума за отбелязването на присъединяването на България към Европейския съюз. В срок до 29 декември всяко училище трябва да представи в Регионалния инспекторат по образование график на дейностите, които предвижда в тази насока. В учебните заведения са раздадени компактдискове "Пътешествие в Европа", припомни Р. Иванова.
Обсъдено е и провеждането на втори час на класния ръководител, в който се предвижда да се работи с родителите. Решението за това влезе в сила от 1 декември.
 


Сходни връзки

БЛИЗО 400 УЧЕНИЦИ СА ОТПАДНАЛИ ОТ УЧИЛИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди