изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:01 EEST
ОБСЪДИХА ПРОЕКТИТЕ ПО НП "АСИСТЕНТИ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ"    
ОбществоПодадените проекти на кандидат-работодатели по Националната програма "Асистенти на хора с увреждания" за реализация през 2007 г. бяха обсъдени вчера на заседание на Комисията по заетост. На 4 декември стартира кампанията за информиране на работодателите, подготовка и приемане на проекти.

През следващата година националната програма ще се реализира чрез изпълнение на дейностите "Личен асистент" и "Социален асистент". По първата работодатели са дирекциите "Социално подпомагане", а по втората - общинските администрации, физически и юридически лица, вписани в регистъра към Агенцията за социално подпомагане.
Пет общини от Добричка област са подали проекти по НП "Асистенти на хора с увреждания" - Добрич, Генерал Тошево, Шабла, Тервел и Балчик, на обща стойност 153 264 лева. По време на заседанието на Комисията за заетост обаче стана ясно, че разпределените за нашата област средства възлизат на 78 074 лева, което е с почти 50 процента по-малко. Поради тази причина се налага някои от общините да редуцират проектите си.
21 декември е срокът, в който Агенцията по заетостта трябва да обяви окончателно одобрените за финансиране проекти. Списъкът ще бъде публикуван на Интернет страницата на агенцията.
 


Сходни връзки

ОБСЪДИХА ПРОЕКТИТЕ ПО НП "АСИСТЕНТИ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди